Din cuprinsul articolului
Sfecla roșie este un tip de legumă vibrant și versatil. Această legumă este nutritivă. Abundă în vitamine esențiale, minerale și compuși vegetali, dintre care mulți au proprietăți medicinale.
Sfecla roșie este una dintre acele legume de care mulți dintre noi nu știm să profităm la maximum. Are o grămadă de beneficii: poate lua forma unei băuturi sănătoase, poate fi folosită pentru curățarea feței sau o poți transforma într-un tratament pentru păr. Și știi ce? Alegerea este numai a ta, dar mai întâi lasă-mă să te conduc prin aceste beneficii uluitoare ale sfeclei, conform Healthline.
Sfecla și morcovul tratează acneea și coșurile. Indiferent că ai tenul uscat sau gras, un pahar consistent de suc de sfeclă roșie este bun pentru ambele tipuri de piele. De ce? În timp ce sfecla roșie este tezaurul a foarte, foarte multe vitamine și minerale, în special vitamina C, despre care știm cu toții că este o binecuvântare pentru pielea noastră, efectul direct al acestor nutrienți poate fi observat în ficatul nostru care, în schimb, se reflectă asupra tenului.
Apelează direct la împachetări pentru față pentru a deschide porii și a îndepărta acneea imediat, transmite Magicpin.
Rețetă împotriva coșurilor pentru pielea grasă:
Rețetă împotriva coșurilor pentru pielea uscată:
Sfat secundar: În paharul de suc proaspăt de sfeclă roșie puteți adăuga și morcovi și castraveți, deoarece abundă în vitamina C și antioxidanți.
Secretul unui ten strălucitor stă în acumularea proteinelor, a vitaminelor și a mineralelor precum fierul și fosforul. Să va spun un secret? Sfecla roșie le are pe toate. Un pahar din sucul ei în fiecare zi îți poate purifica pielea și te poate scăpa de toxinele care îți împiedicau strălucirea naturală a pielii.
Cu toate acestea, un tratament de față cu sfeclă roșie aplicat în zile alternative îți poate face pielea moale și mai elastică.
Sfecla roșie și morcovul te scapă de mătreață
Mătreața de pe scalp este rezultatul uscăciunii și al infecției fungice. Abundența sfeclei în calciu, potasiu, fosfor, vitamina B și vitamina C, îi permite nu doar să crească circulația sângelui în tot scalpul, ci și să îl scape de mătreață.
Rețetă de spălare a părului cu sfeclă roșie pentru a scăpa de mătreață:
Buze strălucitoare
Nu contează că buzele tale sunt uscate, rupte sau pătate, o picătură de suc proaspăt de sfeclă roșie pe buze în fiecare seară înainte de a dormi va face minuni.
Repetă acest experiment timp de 10 zile pentru a fi martoră la magia acestei legume simple.
Sfat secundar: Poți chiar să scapi de buzele aspre aplicând sfeclă rasă cu zahăr. Această exfoliere simplă va îndepărta pielea moartă și orice fel de pată închisă care te deranjează.
Îți cade părul? Renunță la chimicale
Formula unui păr sănătos provine din proteine, vitamine și calciu, și ghici ce? Poți obține un păr mai puternic și strălucitor doar prin consumul zilnic de suc de sfeclă roșie. Însă, aceasta este o schimbare care va avea loc în timp, iar sfecla nu este la fel de plăcută la gust pentru toată lumea.
De aceea, v-am pregătit un tratament local, pe care să îl aplicați direct pe păr, pentru a reduce problemele legate de căderea părului.
Rețetă anti-căderea părului cu sfeclă roșie și ghimbir:
Uită de cearcăne
Odată cu cearcănele vin și ochii umflați de care este foarte greu să scapi. În timp ce bogăția de vitamina C și proprietățile antioxidante ale sfeclei albește pielea, prezența vitaminei K și a niacinei din morcov te scapă de bacteriile și factorii de inflamație care cauzează cearcănele. Acest antidot nu numai că vă revitalizează pielea, dar eliberează și o mulțime de stres. Încearcă-l.
Scapă de cearcăne cu sfeclă
Rețetă cu sfeclă roșie și morcov pentru a scăpa de cearcăne:
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…