Din cuprinsul articolului
Oamenii de știință au descoperit că mâncatul devreme, atât dimineața, cât și seara, este asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare.
Studiul, publicat în revista Nature Communications, a analizat datele a peste 103.000 de persoane din Franța. Cercetătorii au constatat că persoanele care mâncau micul dejun mai devreme, la ora 8:00, aveau un risc cu 6% mai mic de probleme cardiovasculare decât cele care mâncau la ora 9:00.
De asemenea, persoanele care luau cina mai devreme, la ora 20:00, aveau un risc cu 28% mai mic de accidente vasculare cerebrale decât cele care mâncau la ora 21:00, în special în cazul femeilor.
Reducerea riscului de boli cardiovasculare
Cercetătorii cred că acest lucru se datorează faptului că mâncatul devreme ajută la reglarea ritmurilor circadiene, care sunt importante pentru sănătatea cardiovasculară, scrie Mediafax.
Studiu este un indiciu că mâncatul devreme ar putea fi o modalitate de a reduce riscul de boli cardiovasculare.
Bea un pahar de apă pe stomacul gol
Dacă nu ești obișnuit să servești micul dejun în primele 60 de minute de la momentul în care te-ai trezit, bea un pahar de apă pe stomacul gol. Acesta te va ajuta să elimini toxinele acumulate și să te hidratezi, crescând pofta de mâncare.
Nutriţioniştii atrag atenţia că, dacă vrei să pierzi în greutate și să oprești și procesul de îmbătrânire, trebuie să combini în mod inteligent diverse alimente în special la mic dejun, care asigură aportul caloric necesar consumului energfetic de pe parcursul întregii zile.