Beneficiile laptelui de cocos

Laptele de cocos are o mulțime de proprietăți asupra sănătății și nu ai niciun motiv să nu-l consumi. Este gustos, sățios, acționează ca un scut împotriva infecțiilor. 

Sunt studii care arată că acesta are un rol pozitiv în cazul unei persoane diagnosticate cu carență de fier. De asemenea, se pare că ar putea să prevină bolile cardiovasculare. De asemenea, acesta susține imunitatea organismului și este un bun  detoxifiant. În ultimul timp, cercetătorii spun că are un rol important în prevenția diabetului zaharat.

Principalele beneficii ale laptelui de cocos sunt:

  • Previne afecțiunile cardiovasculare. Laptele de cocos conține acid lauric, lipide antimicrobiene și acid capric, care are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Mai mult, acidul lauric are drept efect reducerea nivelului de colesterol și prevenirea bolilor cardiace. Cu alte cuvinte, grăsimile saturate din acest tip de lapte reglează nivelul grăsimilor din corp, prevenind depunerea lor pe pereții arterelor. Totodată, magneziul regăsit în laptele de cocos menține cotribuie la prevenirea atacurile de cord.
  • Reduce oboseala și îți dă energie. Laptele de cocos este plin de grăsimi bune care susțin organismul atunci când este supus unui efort intens. Specialiștii spun că un consum regulat de lapte de cocos stimulează dezvoltarea masei musculare, în special între antrenamente.
  • Te ajută să dormi bine și combate insomnia. Explicația este aceea că are în compoziție magneziu, un mineral care ajută la relaxare.
  • Bun pentru ten. Mai ales dacă este aplicat direct pe piele, laptele de cocos poate să catifeleze și să hidrateze corect pielea. Mai mult, poate să prevină apariția ridurilor.
  • Este eficient împotriva infecțiilor. Deoarece are în compoziție acidul gras – acid lauric care se transformă în monolaurin. Iar acesta la rândul său contribuie la creșterea imunității, combate gripa, diferiți viruși sau bacterii.
  • Este bun pentru persoanele care au diabet zaharat. Sunt studii care susțin că ar putea contribui la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Recent Posts

HOROSCOP. Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru unele zodii

Sezonul Săgetătorilor le oferă nativilor mai multă poftă de viață ca niciodată şi se anunţă…

3 ore ago

Doi astrolgi, o singură concluzie: finalul lui noiembrie vine cu provocări nemaîntâlnite! Alina Bădic și Mihai Voropchievici previziuni până pe 2 decembrie

În această săptămână, influențele astrologice și mesajele runice prezentate de Alina Bădic și Mihai Voropchievici…

4 ore ago

Se dau bani de la stat! Cine poate primi 500 de lei până în 2027

Guvernul oferă un nou ajutor financiar pentru persoanele defavorizate. În acest scop, autorităţile au modificat…

4 ore ago

STUDIU. Medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare reduc riscul de demenţă

Un nou studiu, publicat în revista științifică Alzheimer’s Association, relevă că medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare…

4 ore ago

Planta medicinală care normalizează valorile tensiunii arteriale

Hipertensiunea arterială este atunci când citirile variază în mod constant de la 140 mmHg sau mai…

5 ore ago

Roaderea unghiilor: 6 moduri de a nu vă mai roade unghiile

Cum să nu vă mai roadeți unghiile? Unul dintre obiceiurile „urâte” comune este roaderea unghiilor.…

5 ore ago

Citeste si:

  • AVANTAJE