Beneficiile incredibile ale scorțișoarei pentru sănătate
Din cuprinsul articolului
Beneficiile incredibile ale scorțișoarei pentru sănătate.
Scorțișoara este un condiment pe care îl asociem de obicei cu desertul, deoarece este atât de delicios!Poate fi folosit ca topping pentru băuturi calde precum latte și cappuccino, deserturi sau ca ingredient de copt.
Este de obicei folosit în timpul sezonului de toamnă și de iarnă pentru a crea delicatese tematice sărbătorilor, dar începem să aflăm că este ceva ce ar trebui să consumăm probabil mai des.Nu ai crede că ceva atât de gustos ar putea fi, de asemenea, foarte sănătos, dar de fapt este.
Iată care sunt câteva dintre beneficiile incredibile ale scorțișoarei pentru sănătate
Reduce riscul de boli de inimă
Bolile de inimă sunt una dintre cele mai mari cauze de deces prematur. Acestea pot fi de obicei evitate prin obiceiuri de viață sănătoase, cum ar fi consumul de alimente sănătoase, inclusiv scorțișoară.
Potrivit healthline.com, scorțișoara s-a dovedit că poate reduce nivelul de colesterol LDL „rău” și trigliceridele, menținând în același timp nivelurile de „bune” ale colesterolului HDL. Sursa citează un studiu care a constatat că tot ce trebuie pentru a profita de aceste beneficii este o doză de scorțișoară de 120 mg în fiecare zi.
Alte studii au descoperit că scorțișoara poate reduce și tensiunea arterială. De asemenea, un alt studiu a constatat că anumite condimente precum scorțișoara și curcuma pot ajuta la reducerea „efectelor negative ale reducerii unei mese grase”.
Când mâncăm alimente bogate în grăsimi, cresc trigliceridele, ceea ce crește riscul bolilor de inimă. Studiul a fost mic, dar rezultatele au arătat că persoanele care au consumat aproximativ două lingurițe de scorțișoară împreună cu masa lor grasă au avut o creștere cu 13% a nivelului de antioxidanți din sânge și o reducere cu 30% a trigliceridelor.
Promovează sănătatea pielii
Scorțișoara este cunoscută pentru ajutorul oferit pielii, prin combaterea ridurilor și a petelor de vârstă. Potrivit unui srtudiu, extractul de scorțișoară „promovează semnificativ biosinteza colagenului de tip I în fibroblastele dermice”.
Pe lângă menținerea pielii tinere și sănătoase, scorțișoara ajută și la eliminarea acneei.Acest condiment conține fitochimicale bioactive care vindecă coșurile.Good Housekeeping oferă instrucțiuni pas cu pas despre cum să creați o mască de luptă pentru cosuri.Începeți prin „combinarea a 2 lingurițe de miere crudă, organică și un strop de scorțișoară.Aplicați-vă pe față timp de aproximativ 10 minute și apoi clătiți ușor cu un prosop și apă caldă.
Un alt beneficiu major al antioxidanților din acest condiment savuros este că acționează pentru a reduce inflamația.Acest lucru are tot felul de efecte secundare benefice, cum ar fi scăderea riscului de boli de inimă, cancer și declin cognitiv.
Există mai multe tipuri diferite de flavonoide în scorțișoară, care lucrează pentru a combate nivelurile inflamatorii periculoase din corp.
Deoarece scorțișoara scade umflarea și previne inflamația, poate fi benefică și în gestionarea durerii. Există studii care arată că scorțișoara ajută la reducerea durerii musculare, la scăderea durerii menstruale, la diminuarea severității reacțiilor alergice și la ameliorarea altor simptome ale durerii legate de vârstă.
Beneficiile incredibile ale scorțișoarei. Benefică pentru inimă
Studiile au arătat, de asemenea, că scorțișoara poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, care menține inima puternică.Hipertensiunea arterială este un alt factor de risc pentru bolile de inimă.Pe lângă asta, cercetările au arătat că scorțișoara este un coagulant natural, ceea ce înseamnă că ajută la formarea cheagurilor de sânge ori de câte ori există sângerări excesive.
Scortisoara crește, de asemenea, circulația și îmbunatățește repararea țesuturilor, ceea ce poate fi deosebit de util pentru regenerarea țesutului cardiac pentru a ajuta la combaterea atacurilor de cord, a bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral.
Poate lupta împotriva bolilor neurodegenerative
Bolile neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer și Parkinson, le pot fura viațile oamenilor și pot fi extrem de dureroase pentru cei din jurul lor. Aceste boli provoacă pierderea progresivă „a structurii sau a celulelor creierului”, potrivit Healthline.
Dar doi dintre compușii din scorțișoară ar putea ajuta la protejarea oamenilor de efectele acestor boli prin oprirea acumulării de proteine cunoscute sub numele de tau în creier. Acest lucru este foarte important, deoarece proteina tau este una dintre caracteristicile Alzheimer.
Healthline se referă la un studiu efectuat la șoareci, care a constatat că scorțișoara poate ajuta la „protejarea neuronilor, a nivelurilor normalizate de neurotransmițător și la îmbunătățirea funcției motorii”. Este nevoie, evident, de mai multe cercetări la oameni, dar acesta este un bun început!
Protejează împotriva cancerului
Cancerul este un lucru înfricoșător, în principal pentru că pare a fi atât de răspândit. Devine din ce în ce mai greu să găsești pe cineva care nu a fost afectat de cancer sau să cunoști pe cineva care a suferit-o.
Scorțișoara poate fi utilizată pentru a opri creșterea celulară necaracterizată, spune Healthline. Au existat numeroase studii care vizează beneficiile cancerului de luptă împotriva cancerului, dintre care cele mai multe se limitează la studii în eprubete și pe animale.
Potrivit Healthline, scorțișoara „acționează prin reducerea creșterii celulelor canceroase și a formării vaselor de sânge în tumori și pare a fi toxică pentru celulele canceroase, provocând moartea celulelor”.
Sursa menționează un studiu efectuat la șoareci care a descoperit că scorțișoara este un „activator puternic al enzimelor de detoxifiere din colon” și care oprește dezvoltarea în continuare a cancerului. Alte studii efectuate cu eprubete au reușit să genereze rezultate similare. Scorțișoara „activează răspunsurile protectoare antioxidante în celulele colonului uman”. Este nevoie de teste suplimentare la om, dar rezultatele sunt promițătoare până acum.
Niveluri mai mici de zahăr din sânge
Poate fi greu să găsești alimente care nu cresc nivelul zahărului din sânge, deoarece zahărul se află în atâtea dintre alimentele pe care le consumăm zilnic.Cu toate acestea, scorțișoara nu numai că nu crește nivelul zahărului din sânge, ci are proprietăți de scădere a zahărului din sânge.
Healthline notează că scorțișoara „s-a dovedit că scade cantitatea de glucoză care pătrunde în sânge după masă.Face acest lucru interferând cu numeroase enzime digestive, ceea ce încetinește descompunerea carbohidraților din tractul digestiv”.
De asemenea, poate imita hormonul pe care îl produce pancreasul nostru, care reglează nivelul glucozei.
Au existat, de asemenea, studii care au arătat că scorțișoara este benefică pentru diabetici, deoarece poate reduce nivelul zahărului din sânge la post cu 10 până la 29%.E nevoie doar de mai puțin de o linguriță pe zi.
Beneficiile incredibile ale scorțișoarei. Ajută la combaterea infecțiilor bacteriene și fungice
O parte din menținerea sănătății corpului nostru este protejarea acestuia de infecții precum cele bacteriene sau fungice.Din fericire, scorțișoara conține cinamaldehidă care s-a dovedit că ajută la combaterea infecțiilor, potrivit Healthline.
De asemenea, conține proprietăți naturale antimicrobiene, antibiotice, antifungice și antivirale” care ajută la apărarea organismului împotriva bolilor.Scorțișoara poate fi, de asemenea, transformată într-un ulei esențial care promovează beneficii de stimulare a imunității.
S-a demonstrat că uleiul de scorțișoară tratează eficient infecțiile respiratorii cauzate de ciuperci.De asemenea, poate inhiba creșterea anumitor bacterii, inclusiv Listeria și Salmonella.Este important să rețineți că dovezile care susțin acest lucru sunt destul de limitate, deci este nevoie de mai multe cercetări.
Beneficiile incredibile pentru sănătate ale scorțișoarei. Previne candida
Nu numai că are un gust bun, ci este benefic și pentru sănătatea noastră digestivă!Proprietățile antifungice din scorțișoară despre care am vorbit anterior sunt cele care ajută la prevenirea supraaglomerării Candidei în tractul digestiv.
Scorțișoara reduce cantitățile de Candida albicans periculoase, care este drojdia care cauzează creșterea excesivă a Candidei și poate provoca o serie de probleme digestive autoimune.În plus, față de proprietățile antifungice, scorțișoara poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate încuraja și o digestie sănătoasă.O dietă bogată în carbohidrați rafinați poate crește cantitatea de zahăr din tractul digestiv și poate fi asociată cu un risc crescut de Candida.
Probabil că nu v-ați gândit niciodată să mâncați mai mult scorțișoară pentru a promova igiena orală. Dar cercetările arată că acest condiment poate fi folosit pentru a lupta împotriva tulpinilor de bacterii care provoacă respirația urât mirositoare, cariile dentare, cariile și infecțiile gurii.
Uleiurile esențiale din scorțișoară conțin proprietăți antibacteriene atât de puternice încât acționează ca o apă de gură naturală.Există un motiv pentru care scorțișoara este o aromă obișnuită în rândul gingiilor de mestecat.Nu doar pentru că miroase bine!
De asemenea, deoarece elimină bacteriile orale, scorțișoara are capacitatea de a combate respirația urât mirositoare fără a adăuga substanțe chimice în organism.Din această cauză, scorțișoara a fost de asemenea folosită în mod tradițional ca pudră de dinți și ca remediu natural pentru durerile de dinți, probleme dentare și răni la gură.