Din cuprinsul articolului
Fructele uscate conțin în general mai multe fibre decât porția de aceeași dimensiune a omologilor lor proaspete. Nu au grăsimi, colesterol sau sodiu și pot ajuta la îndulcirea alimentelor fără a adăuga zaharuri rafinate. Astăzi punem în lumina reflectoarelor unele dintre beneficiile lor pentru sănătate.
Mere
Merele sunt o sursă bună de vitamina C antioxidantă care ajută la menținerea unui sistem imunitar sănătos.
Caise
Bogate în vitamina A, caisele uscate sunt o sursă bună de potasiu și magneziu, două minerale care oferă organismului rezistență, energie și rezistență. Caisele conțin și fier, important pentru formarea sângelui și siliciu, necesar pentru sănătatea pielii și a părului.
Pere
Perele conțin o fibră solubilă în apă cunoscută sub numele de pectină, care ajută la controlul nivelului de zahăr și colesterol din sânge, încetinind trecerea alimentelor din stomac către intestinul subțire.
Afine
În general, afinele sunt una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți găsite în orice fruct. S-a descoperit că afinele uscate îmbunătățesc vederea, curăță arterele, întăresc vasele de sânge, îmbunătățesc memoria, opresc infecțiile tractului urinar și promovează controlul greutății.
Merisoare
Merișoarele uscate oferă un impuls antioxidant și fitochimice puternice care au fost legate de o sănătate urinară mai bună. Cercetările arată că merișoarele au, de asemenea, compuși care pot ajuta la protejarea împotriva cariilor și la îmbunătățirea sănătății generale.
Curmalele
Curmalele sunt sărace în grăsimi și bogate în vitamine, fiind în același timp bogate în carbohidrați și o varietate de vitamine din complexul B. Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu, care conțin chiar mai mult decât bananele.
Smochinele
Smochinele sunt un tratament sănătos plin de minerale precum potasiul, fierul și calciul. Ele pot ajuta la reglarea hipertensiunii arteriale prin ținerea sub control a nivelului de sodiu și promovarea oaselor și a dinților puternici.
Ghimbir cristalizat
Este acceptat ca un remediu natural pentru reducerea bufeurilor și, de asemenea, poate reduce inflamația și ameliora durerea asociată cu aceasta. Este, de asemenea, folosit de mult timp ca un remediu natural pentru a atenua greața.
Kiwi
Kiwi uscat este un ajutor digestiv natural care ține sub control electroliții, fiind plin de enzime, fibre și potasiu.
Mango
Mango uscat este bogat în vitamina A, vitamine din complexul B, fibre alimentare și antioxidanți.