Din cuprinsul articolului
Prevenirea diabetului
Unul dintre cele mai impresionante efecte ale oțetului din cidru de mere este capacitatea sa de a regla nivelul zahărului din sânge. Cercetările arată că un consum regulat de oțet de mere înainte de mese poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și reduce nivelul zahărului din sânge după masă, ceea ce este deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet de tip 2 sau pentru cele pe punctul de a dezvolta această boală.
Creșterea senzației de sațietate
Oțetul de cidru de mere poate ajuta, de asemenea, la reglarea greutății, deoarece crește senzația de sațietate. Acest lucru înseamnă că persoanele care consumă oțet de mere înainte de mese își pot reduce aportul caloric total și, prin urmare, pot promova pierderea în greutate. Acest efect este deosebit de benefic în combinație cu o dietă echilibrată și o activitate fizică regulată.
Îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv
Oțetul de mere îmbunătățește digestia prin stimularea producției de acid gastric și enzime, care sunt necesare pentru descompunerea alimentelor. De asemenea, poate ajuta la stabilirea unei flore intestinale sănătoase datorită proprietăților sale antibacteriene și prezenței prebioticelor, care promovează creșterea bacteriilor benefice în intestin.