Din cuprinsul articolului
Beneficiile curmalelor. Curmalele sunt rodul palmierului de curmale, care este cultivat în multe regiuni tropicale ale lumii. Curmalele au devenit destul de populare în ultimii ani.
Aproape toate curmalele vândute în țările occidentale sunt uscate.
Puteți spune dacă curmalele sunt sau nu uscate pe baza aspectului lor. O piele ridată indică faptul că este uscată, în timp ce o piele netedă indică prospețimea. În funcție de varietate, curmalele proaspete sunt destul de mici ca dimensiune și variază în culori, de la roșu aprins la galben strălucitor. Datele Medjool și Deglet Noor sunt cele mai frecvent consumate soiuri.
Curmalele sunt masticabile cu o aromă dulce. De asemenea, au un conținut ridicat de substanțe nutritive importante și au o varietate de avantaje și utilizări.
Curmalele au un profil nutrițional excelent.
Deoarece sunt uscate, conținutul lor caloric este mai mare decât majoritatea fructelor proaspete. Conținutul caloric al curmalelor este similar cu cel al altor fructe uscate, cum ar fi stafidele și smochinele.
Majoritatea caloriilor din curmale provin din carbohidrați. Restul provin dintr-o cantitate foarte mică de proteine. În ciuda caloriilor lor, curmalele conțin câteva vitamine și minerale importante pe lângă o cantitate semnificativă de fibre.
O porție de 100 de grame oferă următorii nutrienți:
Obținerea de fibre suficiente este importantă pentru sănătatea dumneavoastră generală.
Fibrele pot ajuta sănătatea digestivă prin prevenirea constipației. Promovează mișcările intestinale regulate, contribuind la formarea scaunului.
Curmalele conțin diferiți antioxidanți care au de oferit o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc redus de mai multe boli.
Antioxidanții vă protejează celulele de radicalii liberi, care sunt molecule instabile care pot provoca reacții dăunătoare în corpul dumneavoastră și pot duce la boli.
Comparativ cu tipuri similare de fructe, cum ar fi smochinele și prunele uscate, curmalele par să aibă cel mai mare conținut de antioxidanți.
Consumul de curmale poate ajuta la îmbunătățirea funcției creierului.
Studiile de laborator au descoperit că curmalele sunt utile pentru scăderea markerilor inflamatori, cum ar fi interleukina 6 (IL-6), în creier. Nivelurile ridicate de IL-6 sunt asociate cu un risc mai mare de boli neurodegenerative precum Alzheimer.
Curmalele au fost studiate pentru potențialul lor de a promova și ușura travaliul pe termen lung la femeile gravide.
Consumul acestor fructe pe parcursul ultimelor câteva săptămâni de sarcină poate promova dilatarea colului uterin și poate reduce nevoia de travaliu indus.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…