Din cuprinsul articolului
Specialiștii invocă în mod repetat beneficiile consumului de apă de stafide pe stomacul gol. Oamenii de știință și experții în sport cred că stafidele pot servi ca un bun înlocuitor pentru gustările energizante.
De altfel, beneficiile medicale ale acestei combinaţii simple sunt nenumărate. Printre altele stimulează tranzitul intestinal, sporeşte densitatea osoasă și combate febra, anemia, aciditatea din organism și chiar și problemele de vedere.
Potrivit nutriţioniştilor, stafidele sunt un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, acestea fiind o alternativă sănătoasă la gustările precum ciocolata, chipsurile sau croissantele hipercalorice.
Stafidele abundă în nutrienți esențiali ca vitamine, fibre dietetice, potasiu, magneziu și mulți alți nutrienți benefici pentru sănătatea ta.
Oamenii au descoperit stafidele din întâmplare – când au găsit struguri uscați pe viță de vie în jurul anului 2000 î.Hr. De atunci şi până în prezent, fruct uscat a devenit un superaliment pe care medicii și nutriționiștii îl recomandă deseori pacienților.
Medicina ayurvedice susţine că unul dintre cele mai bune moduri de a te hrăni zilnic cu stafide este să le lași la înmuiat în apă peste noapte și să le consumi apoi pe stomacul gol. Acest lucru te poate ajuta inclusiv în procesul de hidratare.
A bea apă cu stafide pe stomacul gol zilnic poate îmbunătăți starea generală de sănătate în multe moduri, grație abundenței sale de substanțe nutritive. Iată câteva dintre beneficii ale apei de stafide, de care poți să te bucuri în fiecare dimineață, potrivit thehealthsite.
Reţeta este simplă: Aproximativ 150 de grame de stafide (20-25 de stafide) se lasă la înmuiat de seara până dimineaţa într-o cană cu apă care a fost fiartă şi lăsată la răcit anterior. Se poate face o cură timp de 4 zile.
Studiile și cercetările clinice arată că stafidele sunt bogate în fibre, potasiu, fitonutrienți și antioxidanți în comparație cu alte alimente.
Persoanele care mănâncă în mod frecvent stafide au tensiune arterială mai mică, în comparație cu cei care mănâncă cantități mici din acest fruct uscat. În plus, consumul de stafide scade nivelul de colesterol LDL, ceea ce reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.
Ficatul este un organ vital în procesul de detoxifiere naturală a corpului, însă obiceiurile alimentare nesănătoase și un stil de viață mai puțin echilibrat îi reduc capacitatea de a funcționa corect.
Una dintre modalitățile ideale de a-l ajuta este detofixierea. Stafidele lăsate în apă pe timpul nopții pot purifica sângele, stimulând funcțiile biochimice ale ficatului care duc la eliminarea toxinelor din organism.
De altfel, specialiştii explică faptul că antioxidanții din stafide ajută ficatul să funcționeze corect și să își îndeplinească pe deplin funcția de detoxifiere, în timp ce fibrele adaugă volum scaunelor și măresc numărul de mișcări intestinale, ajutând la curățarea colonului. În plus, conținutul bogat în fibre al stafidelor stimulează producția de bilă a ficatului.
Componentele cu flavonoide incluse în stafide, cum ar fi acidul tartric, taninurile și catehinele stimulează acțiunea laxativă, creează o substanță reziduală care ajută circuitul alimentelor în intestine și previne constipația.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…