Din cuprinsul articolului
Probabil că ați mâncat deja anșoa, deși unii spun că acești peștișori nu sunt pe gustul lor. „Cei mai mulți oameni nu realizează că le-au mâncat în o mulțime de feluri de mâncare, cea mai evidentă fiind salata Caesar”, a declarat Sandy Davis, bucătar-șef la Roxo Events din New York, pentru HuffPost.
Cu toate acestea, acești pești mici sunt plini de vitamine și minerale sănătoase, de la vitamina A la seleniu. De asemenea, sunt bogate în proteine și acizi grași sănătoși, cum ar fi omega-3.
Dar poate un ingredient atât de mic să facă diferența într-un fel de mâncare? Da, spun bucătarii.
„Anșoa este acel ingredient care dă sosurilor viață”, a declarat Rick Mace, proprietar și bucătar executiv al Tropical Smokehouse din West Palm Beach, Florida, potrivit huffpost.com.
„Oferă o sărare profundă care nu poate fi reprodusă”, a declarat Stephanie Barrett, bucătar-șef, adăugând că anșoa poate face diferența chiar dacă joacă doar un rol mic într-un fel de mâncare.
Pe cât de delicioși sunt acești peștișori, ar putea fi greu de crezut că au și o poveste nutrițională bună. Ar trebui să luați în considerare adăugarea lor la dieta obișnuită. Soiurile proaspete au o etichetă nutrițională mai bună în comparație cu opțiunile conservate. Le puteți încorpora în felurile dvs. de mâncare preferate, cum ar fi paste, pizza și caserole.
Ajută la prevenirea unor tipuri de cancer
Anșoa este bogată în seleniu. Acest nutrient poate ajuta la o serie de afecțiuni de sănătate, inclusiv boli cardiovasculare. Cu toate acestea, seleniul poate ajuta, de asemenea, la prevenirea cancerului de stomac, de prostată, precum și de cancer de piele sau de plămâni, conform Medline Plus. Peștele mic are 36 mcg de seleniu pe porție.
Previne carența de fier
Ai spus că hamsia era o sursă bogată de fier? Doar 20 de grame din peștii mici conțin 12 la sută din cantitatea zilnică recomandată pentru bărbați și aproximativ cinci la sută pentru femei. Corpul tău are nevoie de fier pentru a ajuta la transportul oxigenului. Mineralul este, de asemenea, esențial pentru ca celulele să producă energie și ucide bacteriile. Consumul de mai multe hamsii poate preveni, de asemenea, anemia, o tulburare de deficit de fier.
Îmbunătățește sănătatea inimii
Anșoa are cantități mari de grăsimi polinesaturate care pot ajuta la scăderea colesterolului LDL rău. La rândul său, riscul de ateroscleroză, atac de cord și accident vascular cerebral scade, de asemenea. Acizii grași omega-3 care se găsesc în hamsii ar putea inhiba colesterolul nesănătos să se agațe de pereții arterelor, astfel încât să poată fi îndepărtat din corp.
Promovează o piele sănătoasă
S-ar putea să nu credeți că un aliment cu pește ar crea o piele sănătoasă, dar consumul de hamsii vă poate ajuta tenul datorită acizilor grași omega-3, vitamina E și seleniu. Acești nutrienți sunt cunoscuți pentru a ajuta la prevenirea erupțiilor, precum și la reducerea liniilor fine, a ridurilor și la întârzierea apariției îmbătrânirii premature. Anșoa poate ajuta chiar la lupta împotriva arsurilor solare datorită vitaminei E; la rândul său, s-ar putea să vă puteți reduce șansele de cancer de piele.
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…