Din cuprinsul articolului
Aparținând familiei de pești grași, cu hering, mackerel și sardine, peștele somon este cunoscut în primul rând pentru proprietățile sale sănătoase pentru inimă și rolul său de a ajuta la pierderea în greutate.
Conform cărții „Mâncăruri vindecătoare” de DK Publishing, somonul este „bogat în acizi grași omega-3, acid eicosapentaenic (EPA) și acid decosahexaenoic. În combinație cu cantitatea sa abundentă de seleniu, acești acizi grași omega 3 contribuie la scăderea presiunii în sânge,a nivelurilor de colesterol „nesănătos” în sânge și a inflamațiilor, care reduc riscul bolilor de inimă.”
Potrivit dr. Simran Saini, nutriționist la Spitalul Fortis, „Somonul cu proprietățile sale de vindecare a inimii este extrem de bun și pentru sănătatea cardio-musculară” .
Consultantul nutriționist Dr. Rupali Dutta spune că somonul este o sursă bună de grăsimi sănătoase. Somonul stimulează pierderi în greutate datorită EFA omega 3. Un aport echilibrat și suficient de EFA (acizi grași esențiali) vă ajută să ardeți grăsimea corporală și vă va oferi energie.
Somonul este considerat a fi unul dintre cele mai bune alimente pentru slăbit pentru proporția sa imensă de proteine slabe, spune dr. Rupali Dutta. Peștele somon are mai puține grăsimi saturate decât majoritatea cărnii roșii și o mulțime de proteine, ceea ce îl face unul dintre cei mai buni prieteni pentru pierderea în greutate într-o manieră sănătoasă.
Potrivit cărții „Healing Foods”, peștele gras este încărcat cu vitaminele A, D, E și K, care pot aduce beneficii articulațiilor osoase, ochilor, hrănesc creierul, repară mușchii și reglează echilibrul metabolic.
Ți-e greu să te concentrezi pe ceva? Sau să vă amintiți date și angajamente importante? Mănâncă somon. Potrivit dr. Dutta, somonul este o hrană excelentă pentru creier. Bogat în acizi grași omega-3, peștele gras vă ajută să vă îmbunătățiți funcțiile creierului și vă îmbunătățește păstrarea memoriei. Este, de asemenea, cunoscut faptul că reduce riscul de demență și pierderea funcțiilor mentale.
Proprietățile antiinflamatoare ale somonului îl fac unul dintre cele mai preferate alimente din lumea sănătății și nutriției. Este sărac în acizi grași omega 6 proinflamatori, care sunt deja abundenți în dieta modernă.
Consumul de somon ca parte a dietei obișnuite vă poate oferi, de asemenea, o piele strălucitoare. Potrivit dr. Dutta, acizii grași esențiali prezenți în somon vă încurajează pielea să păstreze apa, făcând-o netedă, suplă și tânără.
Somonul ar putea fi cel mai bun aliment pe timpul iernii, deoarece menține corpul cald, spune dr. Saini. Conținutul său dens de energie ar trebui să facă din peștele somon, mâncarea ta preferată. Puneți-l la grătar, includeți-l în salate, sandvișuri, sosuri și profitați la maximum de peștele gras.
Potrivit dr. Saini, acizii grași esențiali și un depozit de minerale prezente în somon ajută, de asemenea, la lubrifierea articulațiilor. Cu alte cuvinte, somonul contribuie la promovarea sănătății oaselor prin creșterea felexibilității.
Somonul la grătar funcționează cel mai bine dacă doriți să profitați la maximum de beneficiile sale pentru sănătate. Cu toate acestea, există și alte câteva preparate cu care puteți experimenta pentru a vă bucura de acest ingredient proaspăt. Include peștele gras în dieta ta zilnică și vezi singur efectele minunate.
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…