Din cuprinsul articolului
O ceașcă fierbinte de cafea este tot ce ai nevoie pentru a te simți energizat instantaneu și pentru a rămâne supraîncărcat pe tot parcursul zilei. Cafeaua este, fără îndoială, una dintre cele mai răcoritoare băuturi din întreaga lume.
Există o gamă largă de soiuri de cafea disponibile pe piață. Un astfel de soi care merită atenția noastră și care vine cu o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate este cafeaua verde. De la stimularea metabolismului, combaterea stresului și reducerea greutății, cafeaua verde vă poate ajuta să vă simțiți activi și revigorați.
În general, boabele de cafea sunt prăjite și prelucrate pentru a produce cafeaua pe care o folosim pentru un latte zilnic. Procesul de prăjire schimbă gustul, aroma, culoarea și concentrația de nutrienți a boabelor. Spre deosebire de cafeaua obișnuită, boabele verzi de cafea nu sunt prăjite și rămân complet crude, iar după ambalare vin cu un volum imens de acizi clorogenici, despre care se crede că oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Cafeaua verde nu are un gust puternic și bogat precum cafeaua obținută din boabe prăjite, în schimb, are un gust mai blând similar cu ceaiul din plante. În plus, conține mai puțină cofeină în comparație cu cafeaua prăjită.
Boabele de cafea verde sunt un supliment apreciat pentru potențialul său de a stimula pierderea în greutate.
Dovezile arată că prezența acidului clorogenic ajută organismul să ardă glucoza și grăsimile, scade absorbția carbohidraților, prevenind vârfurile de zahăr din sânge și menține profilul lipidic sub control.
Consumul regulat de cafea verde este cunoscut pentru declanșarea metabolismului, arderea grăsimilor și menținerea unei greutăți sănătoase.
Se crede că bunătatea acizilor clorogenici din boabele verzi de cafea stabilizează nivelul zahărului din sânge și cresc sensibilitatea la insulină.
În timp, reduce remarcabil inflamația și acumularea de grăsimi, ceea ce ajută la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și, de asemenea, scade riscul de apariție a diabetului de tip 2.
Obiceiurile alimentare sănătoase, exercițiile fizice regulate și băuturile precum cafeaua verde pot echilibra în mare măsură nivelul zahărului din sânge.
Cafeaua verde s-a dovedit a reduce remarcabil tensiunea arterială și optimizează sănătatea inimii. Se știe că dilată vasele de sânge și reduce nivelul cortizolului, hormonul stresului, despre care se știe că ridică tensiunea arterială.
Consumul zilnic de cafea verde este valoros pentru a menține tensiunea arterială sub control.
Extractul de boabe de cafea verde este compus din acizi clorogenici care dețin proprietăți antioxidante și elimină radicalii liberi.
Acest lucru promovează regenerarea celulelor noi ale pielii, ascunzând liniile fine și ridurile.
În plus, extractele de cafea verde sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în produsele esențiale de îngrijire a pielii care protejează pielea de razele UV dăunătoare.
Boabele verzi de cafea sunt pline de substanțe nutritive esențiale și antioxidanți care ajută la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi în organism.
Radicalii liberi sunt cunoscuți pentru creșterea riscului de cancer și alte boli cronice.
Studiile au arătat, de asemenea, că acidul clorogenic din boabele verzi de cafea previn formarea celulelor tumorale și reduc riscul anumitor tipuri de cancer.
Fiind în mod inerent bogate în antioxidanți, boabele de cafea verde sunt o băutură restaurativă care îmbunătățește performanța psihomotorie și cognitivă și previne boala Alzheimer.
Bogăția cofeinei crește eliberarea dopaminei, mesagerii creierului despre care se crede că ridică starea de spirit, atenția, vigilența și funcția creierului.
În plus, ajută și la reglarea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea performanțelor atletice și a rezistenței.
Boabele verzi de cafea acționează ca un detoxifiant natural și ajută la eliminarea toxinelor, impurităților, excesului de grăsimi și a colesterolului din sistem.
Această băutură energizantă susține sistemul imunitar și optimizează sănătatea și bunăstarea generală.
Cafeaua verde este sigură pentru majoritatea adulților sănătoși, în cantități moderate. Cu toate acestea, aportul excesiv poate duce la efecte negative, cum ar fi anxietatea, insomnia și creșterea tensiunii arteriale.
Limita recomandată este de aproximativ două cești de cafea verde într-o zi.
Călin Georgescu, un candidat independent cu viziuni pro-ruse și ultra-naționaliste, conduce surprinzător în rezultatele parțiale…
Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…
Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…
Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…
Horoscop 25 noiembrie. Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…