Din cuprinsul articolului
Cercetătorii și specialiștii în nutriție sunt convinși mai mult ca niciodată cu privire la efectele benefice pe care le aduce includerea nucilor în dieta zilnică a omului.
Beneficii ale celui mai UIMITOR aliment pe care natura l-a oferit. De ce boli te poate proteja
Consumul regulat de nuci – și dă-mi voie să accentuez cuvântul regulat – oferă multiple beneficii pentru sănătatea organismului omului.
Raportul, publicat în the New England Journal of Medicine, a arătat că persoanele care obișnuiau să consume zilnic nuci au înregistrat o probabilitate mai mică de a muri de cancer, boli de inimă și boli respiratorii.
În general, subiecții care au consumat zilnic nuci au înregistrat o probabilitate cu 20% mai mică de a fi murit în timpul studiului decât cei care au evitat nucile. Alunele, care sunt de fapt leguminoase, au fost considerate nuci în acest studiu.
Rezultatul studiilor s-a bazat pe datele culese de la peste 120 000 de mii de femei, din 11 state americane – incluse în cercetarea numită The Nurses’ Health Study – și de la peste 50 000 de bărbați din toate cele 50 de state americane.
Cercetătorii au clasificat participanții la studiu în 6 categorii, începând cu cei care nu consumau niciodată nuci și terminând cu cei care obișnuiau să mănânce nuci de 7 sau mai multe ori pe săptămână.
Cinci nuci, o lingura de miere și puțină scorțișoară, leacul uitat de români
Puțini oameni știu caracteristicile pozitive ale nucilor, a scorțișoarei și a mierii. Aceste trei ingrediente, preparate sub o anumită formă, sunt indicate inclusiv pentru tromboze, accidente ischemice și multe alte probleme.
Invitata în emisiunea ”Adevaruri Ascunse”, Lidia Fecioru a dezvăluit prepararea acestei rețete benefice.
Amesteci cinci nuci cu o lingura de miere de tei, un vârf de scortisoara si puțina pudra de ghimbir.
„Se amesteca bine, se lasa o zi la frigider, apoi trebuie luat de trei ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa, cate o lingura. Reteta se tine o luna”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la Antena 3.
Nucile oferă o gamă largă de substanțe nutritive
Dacă le luăm pe rând îi veți da dreptate Lidiei Fecioru. Nucile oferă o gamă largă de substanțe nutritive, inclusiv cantități mari de grăsimi sănătoase, mononesaturate și polinesaturate. Consumul regulat de nuci aduce organismului o multitudine de beneficii.
Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de nuci:
Asigură sănătatea pielii și a părului.
Bune pentru inimă
Reduc nivelul colesterolului rău (LDL) din organism
Cresc imunitatea organismului
Îmbunătățesc memoria
Previn cancerul mamar
Adjuvant în boli inflamatorii
Mențin sănătatea oaselor
Înlătură insomnia
Bune în sarcină
Elimină constipația
Mierea
Mierea de albine naturala este un ingredient excelent pentru sănatate. Uite în ce boli ajută mierea:
Răcelile şi gripele, acneea, bolile hepatice, dar şi cele cardiace se pot trata cu succes cu ajutorul produselor care conţin miere.
Mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecţiunile respiratorii, dar şi în cele hepatice, cardiace ori pentru cicatrizarea unor semne care apar din cauza acneei, susţin specialiştii în medicina complementară.
Scorțisoara
Medicul Katherine McNamara considera ca scortisoara este un ingredient excelent in special in preparatele coapte pentru ca mentine constant nivelul zaharului din sange si ajuta digestia. „De asemenea, are un efect de indulcire, putand sa inlocuiasca zaharul din preparatele tale”, spune specialistul. Zaharul ar trebui evitat pentru ca afecteaza negativ digestia si contribuie la aparitia balonarii, din cauza faptului ca hraneste bacteriile nocive din sistemul digestiv.