Din cuprinsul articolului
Cafeaua are nenumărate beneficii. Este un stimulent nervos, induce o stare de alertă cerebrală favorizează munca intelectuală și crește puterea de concentrare. Dar consumul de cafea pe stomacul gol poate cauza probleme grave de sănătate.
După cum spune terapeutul nutrițional Olivia Hedlund, cofeina poate cauza probleme majore pe parte intestinală, dar și pe parte hormonală
Cafeaua are aciditate, prin urmare este dură pentru un stomac gol, spune terapeutul. De asemenea, induce corpul într-o stare de stres și dăunează hormonilor.
În schimb, ea recomandă ouă, lactate, fructe de pădure, mere sau pere înainte de consumarea cafelei.
„Dacă bei cafea la prima oră pe stomacul gol, oprește-te și ascultă. Te joci cu hormonii tăi. Cafeaua nu doar că este acidă, dar este dură pentru stomac dimineața și induce o stare de stres corpului, elimină cortizolul și ne agită”, a spus terapeutul.
„Obișnuiam să beau mai multe cești de cafea pe stomacul gol, mă simțeam în vârful lumii, apoi aveam probleme cu acneea din cauza hormonilor și mă întrebam de ce. Pentru că organismul se stresează. Mănâncă un pic înainte să bei cafeaua. Promit că vei simți diferența”, a mai spus ea, potrivit Daily Mail.
Celebrul medic Mihaela Bilic a vorbit mult despre beneficiile cafelei. Ea spune că accelerează toate reacțiile metabolice, deci slăbim mai repede dacă bem cafea zilnic.
„Lichidul negru și ușor amărui pe care îl bem în fiecare dimineață are beneficii nebănuite asupra întregului organism. Cafeina, substanța activă din cafea, este cel mai cunoscut și mai consumat energizant natural. Pe lângă cafeină, boabele de cafea conțin aproximativ 400 de elemente chimice, urme de vitamine și minerale, taninuri și doar trei calorii pe 100 de grame”, spune medicul.
„Mărește rezistența la efort, crește performanța fizică și forța de contracție musculară, scade oboseala. O ceașcă de cafea băută cu o oră înainte de sport mobilizează grăsimea de depozit, crește arderile și accelerează slăbitul.
Cafeaua stimulează sistemul cardiovascular și produce o creștere ușoară a presiunii arteriale, efect benefic în cazul celor cu tensiune mică. Are efect diuretic, scade riscul de pietre la rinichi și ameliorează gradul de hidratare la sportivi.
Cafeaua taie apetitul și pofta de dulce, favorizează digestia, previne formarea de calculi biliari, ajută la golirea stomacului și combate constipația. Produce vasodilatație la nivel cerebral și pulmonar, combate migrenele și crizele ușoare de astm.
O ceașcă de cafea conține 200-500 miligrame de polifenoli cu o putere antioxidantă de trei-patru ori mai mare decât a vinului roșu sau a ceaiului verde”, mai spune dr. Bilic.
Este un stimulent nervos, induce o stare de alertă cerebrală favorizează munca intelectuală și crește puterea de concentrare. Doar la persoanele sensibile poate provoca tulburări de somn, dacă este consumată spre seară, potrivit stirileprotv.ro.
Cafeaua crește nivelul de atenție, îmbunătățește funcțiile cognitive, mărește capacitatea de memorare și învățare. La vârstnici scade riscul de boală Alzheimer, conservă memoria și luciditatea.
Avem beneficii din cafea doar în cazul unui consum moderat (sub patru cești pe zi). Contrar mitului, cafeaua nu este un drog, ci un stimulent care ne ajută să fim mai activi, să muncim mai mult și să gândim mai repede. Cu alte cuvinte, cafeaua ne face mai deștepți!
În horoscopul săptămânii 10 – 16 noiembrie, Alina Bădic discută despre o serie de aspecte…
V-ați întrebat vreodată ce înseamnă când vedeți deseori pe ceasul dvs. ore specifice precum 12:21?…
Când vine vorba de setarea corectă a temperaturii frigiderului, mulți dintre noi nu se gândesc…
Există o teorie potrivit căreia lungimea degetului mic poate spune lucruri despre personalitatea unei persoane.…
Stresul este ceva cu care se confruntă toată lumea. Simptomele comune pot include mâini umede,…
Se apropie deschiderea târgurilor de Crăciun din marile orașe ale României, cu pregătiri pentru ca…