Din cuprinsul articolului
Beatrice Mahler, semnal de alarmă pentru pacienții care suferă de Long Covid: „Nu pot pot să se ridice să bea o cană cu apă”.
Din păcate, probleme de sănătate după infecția cu COVID-19 pot fi uneori chiar mai grave decât cele din timpul bolii.
Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, avertizează asupra efectelor pe termen lung ale pacienţilor care au suferit de Covid.
Beatrice Mahler, semnal de alarmă pentru pacienții care suferă de Long Covid: „Nu pot pot să se ridice să bea o cană cu apă”
Evaluarea post-covid este la fel de importantă ca cea din timpul infecției cu virusul SARS-CoV-2, avertizează medicul.
„Din fericire, o mare parte din pacienţii care au avut o mare afectare pulmonară recuperează foarte bine funcţia pulmonară şi leziunile pulmonare se remit. Este însă extrem de important ca oamenii să vină la control, evaluarea să fie individuală”, a declarat Beatrice Mahler, pentru Digi24.
Din păcate, sunt şi persoane care, după o formă critică de boală, care au necesitat spitalizări de lungă durată, ajung să petreacă şi post-Covid perioade lungi în spital, cu infecţii respiratorii importante.
Pentru acești pacienți, calitatea vieții suferă o deteriorare dură, atenționează managerul Institutului „Marius Nasta”.
„Este extrem de dur să vezi şi să stai de vorbă cu oameni care înainte de Covid îşi creşteau nepoţii, iar după Covid nu pot să se ridice să bea o cană cu apă”, a explicat dr. Beatrice Mahler.
Întrebată care a fost cea mai lungă spitalizare la „Marius Nasta”, managerul a spus că au fost mai mulţi pacienţi care au stat internaţi în jur de două luni.