Din cuprinsul articolului
Beatrice Mahler: „Nu există o afecțiune respiratorie care să aibă contraindicația de a purta masca”.
Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, este de părere că nu există afecțiuni respiratorii care să aibă printre contraindicații purtarea măștii.
În cazul unei intervenții telefonice la B1 TV, dr. Mahler a dezvoltat subiectul pacienților pacineții care refuză să poarte masca de protecție, acuzând anumite afecțiuni care i-ar împiedica să respire normal, dacă o poartă.
„Nu există o afecțiune respiratorie care să aibă contraindicația de a purta masca, atunci când aceasta protejează starea de sănătate. E adevărat că sunt afecțiuni cronice care induc scăderea capacității pulmonare. Dar pentru acești pacienți, necesitatea de oxigen este de lungă durată.
Sunt pacienți care au nevoie de oxigenoterapie 15 ore pe zi. Această oxigenoterapie se realizează la domiciliu și sunt și dispozitive pe care le pot lua cu cei pe stradă. Dar masca trebuie pusă peste canula nazală, carea sigura un nivel de oxigen care să le permită activitatea zilnică.
Din punctul meu de vedere, fiind categorii la risc, toți pacienții care au afecțiuni asociate, respiratorii sau cardiace au recomandare de mască de protecție”, a declarat Beatrice Mahler.
Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a mai spus că masca este, de fapt, un plus pentru pacienții cu acuitizări ale astmului bronșic sau rinite alergice.
„Masca este un filtru suplimentar, față de alergenii care altfel ar ajunge direct in cavitatea nazală. În această toamnă numărul de pacienți cu acutizări ale astmului bronșic sau rinite alergice a fost mult mai mic. Tocmai prin masurile implementate pentru a opri răspândirea virusului SARS-COV-2.Acceptarea măștii a fost un moment extrem de dificil, peste care marea majoritatea au trecut atunci când au înțeles utilitatea, beneficiile. E adevărat că este dificil să schimbi un obicei. Să stai cu masca pe fata mai ales când e foarte cald sau când temperatura e scăzută si apare condensul. Dar când o persoană înțelege beneficiile, schimbarea e mult mai ușor de făcut”, a mai spus Beatrice Mahler.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…