Din cuprinsul articolului
Beatrice Mahler, despre vaccinarea obligatorie: „Trebuie decisă la vivel politic. Este o soluție care salvează vieți”.
Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles dedicată evoluției pandemiei și apariției variantei Omicron, că este „timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie”.
În acest context, Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, consideră că obligativitatea sau nu a vaccinării ține de sfera politică. În același timp, din punct de vedere medical, vaccinarea este „un tratament profilactic” care salvează vieți, susține medicul.
„Eu cred că în acest moment, din studiul care a fost dat publicității de curând, o mare parte din populație reclamă insuficienta informare. Nu toți au înțeles sau nu toți au acces în modul în care ei înțeleg accesul sau au nevoie de acest acces la informare despre ceea ce înseamnă vaccinare.
(…) Probabil că încă nu am reușit cei care vorbim despre vaccinare de atât timp să explicăm tuturor și mai ales la persoanele cu comorbidități nevoia vaccinării.
Cred că atunci când vorbim de vaccinare trebuie să ne concentrăm pe nevoia persoanelor de a fi informate, pentru că asta reclamă sau asta solicită marea majoritate a celor care încă nu au luat această decizie.
Iar obligativitatea, din punctul meu de vedere, este o măsură care trebuie decisă la nivel politic. Eu, ca medic, susțin însă că tratamentul profilatic prin vaccinare este o soluție care salvează vieți”, a declarat Beatrice Mahler, potrivit B1 TV.
În ceea ce privește varianta Omicron a coronavirusului, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” este de părere că încă nu avem date suficiente despre răspunsul pe care îl au pacienții în cazul infectării.
„Cred că discuția trebuie să o purtăm de la datele puține pe care le cunoaștem în acest moment despre tulpina Omicron.
Știm până la acest moment că este de patru ori mai contagioasă decât tulpina Delta, dar nu avem foarte multe informații despre modul în care ea se manifestă, despre categoriile de populație, adică vaccinați-nevaccinați, modul în care preponderent afectează una din aceste categorii. Nu avem date despre răspunsul la boală pe care îl au pacienții cu comorbidități”.
În plus, susține dr. Mahler, este importantă monitorizarea cazurilor de infectare cu Omicron, la nivel mondial
„Sunt informații pe care cu siguranță o să le avem în următoarea perioadă. Până atunci, cred că cel mai important este să continuăm să privim cu atenție informarea la nivel internațional pe care o realizează cei care în acest moment se confruntă cu tulpina Omicron.
Iar cazurile care sunt în acest moment în România, din punctul meu de vedere și din informațiile publice care sunt transmise, sunt corect gestionate din punct de vedere epidemiologic, au fost testate, se face secvențiere, sunt izolate, iar contacții sunt monitorizați”, a concluzionat dr. Beatrice Mahler.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…