Categories: Ştiri sănătate

Beatrice Mahler, despre factorii care influențează imunitatea după vaccinul anti-COVID. Cât durează aceasta?

Imunitatea necesară pentru a fi protejați de virusul SARS-CoV-2 se poate obține prin două căi. Fie este vorba despre imunitatea obținută în mod natural (după infectare, respectiv recuperare), fie imunitatea obținută în mod artificial, prin vaccinare. Există dovezi conform cărora imunitatea obținută prin vaccinare este de lungă durată, în timp ce anticorpii dezvoltați după infectare, respectiv recuperare, scad semnificativ după câteva luni. Cât durează imunitatea după vaccinul anti-COVID și de ce factori este influențată?

Imunitatea după vaccinul anti-COVID, estimează specialiștii, poate rezista până la doi ani. Cu toate acestea, o perioadă de timp exactă va fi stabilită după efectuarea mai multor studii în acest sens.

Imunitatea obținută în mod natural, însă, poate fi determinată de severitatea formei de Covid-19 manifestată și de răspunsul imun individual. Totuși, ultimele studii au atestat că imunitatea obținută în mod natural durează mai puțin decât cea dobândită prin vaccinare. Anticorpii produși de organism, după infectare și recuperare, scad semnificativ într-o perioadă scurtă de timp, lasând corpul vulnerabil unei infectări ulterioare.

Pentru cât timp va rezista imunitatea obținută prin vaccin?

„Până în acest moment avem date privind un răspuns imun eficient şi maximal până la 8 luni de la imunizare. Imunitatea e eficientă apoi încă o perioadă de timp. Nu avem date științifice care să susțină un răspuns imun pentru o anumită perioada. Producătorii vaccinurilor ies public și confirmă că se asteapă că imunitatea să dureze 1 an sau 2 în cazul vaccinurilor care se administrează în acest moment”, explică Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, potrivit Digi24.

În privința imunității obținute după vaccinarea anti-COVID, aceasta poate fi influențată de anumiți factori

„Atunci când corpul nostru se află în echilibru și avem viață echilibrată – odihnă, stres redus, alimentaţie sănătoasă – sistemul imunitar are capacitatea să raspundă la vaccinurile care au fost administrate și au capacitatea să producă anticorpi în cantitate suficientă Altfel, putem să primim vaccinul, dar capacitatea organismului nostru de a răspunde să fie diminuată. Este foarte important stilul de viață pe care-l avem”, afirmă Beatrice Mahler.

Recent Posts

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

3 minute ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

23 de minute ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

53 de minute ago

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

o oră ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

2 ore ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

2 ore ago

Citeste si: