Categories: Ştiri sănătate

Beatrice Mahler, despre evoluția simptomatologiei COVID. Primele semne care ar trebui să determine prezentarea la medic

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat peste 15.000 de cazuri noi de Covid-19. Acestea, se pare, sunt cauzate de răspândirea accelerată a variantei Delta. Pe lângă faptul că aceasta are o contagiozitate ridicată, tulpina indiană are și o evoluție puțin mai accelerată, susțin specialiștii.

Sistemul medical din România este aproape de colaps, avertizează medicii. Autoritățile au luat anumite măsuri de urgență pentru îngrijirea pacienților infectați.

Astfel, operațiile și internările pacienților non-COVID, care nu necesită o urgență, sunt suspendate pentru următoarele 30 de zile.

În ceea ce privește internarea pacienților bolnavi de COVID, medicii susțin că tot mai mulți ajung la spital cu forme grave. Ce simptome ar trebui să ne trimită la medic?

Simptome care ar trebui să determine prezentarea la medic

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, dezvăluie cum se manifestă tulpina Delta și ce simptomatologie ar trebui să ne trimită la medic. Provoacă aceasta simptome diferite?

„Cred că, pe lângă faptul că se transmite extrem de rapid, această tulpină Delta are și o evoluție puțin accelerată, dacă vorbim de furtuna de citokine, iar persoanele vulnerabile care poate că procentul nu sunt mai multe din numărul de infectați, dar având un număr foarte mare de infectați noi resimțim în spitale vârful acestor forme, extrem de severe.

Cu certitudine ce trăim în acest moment nu am trăit nici unul din valurile anterioare, nici ca număr de cazuri, nici ca dificultate a cazurilor și nici ca forme severe care au nevoie de terapie intensivă şi din păcate și în terapie intensivă au nevoie de intubație, aproape toţi”, explică Beatrice Mahler, potrivit RRA.

Orice deteriorare a stării generale este un indiciu important

„Orice pacient care simte că are o deteriorare de sănătate, în sensul în care începe să aibă febră înaltă care nu cedează la medicație, începe să obosească mult mai ușor, nu poate să mănânce, are tulburări digestive importante, dacă se știe bolnav de COVID, cu atât mai mult dacă este nevaccinat și are comorbidități trebuie să se prezinte la cel mai apropiat spital, pentru că este importantă prima evaluare și începerea unui tratament care să fie cât mai specific posibil.

Antibioticul, trebuie să menționez, nu este o soluție luat la domiciliu. În formele ușoare nu aduce beneficii, iar în formele severe e nevoie de tratament antiviral” adaugă Beatrice Mahler.

 

Recent Posts

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

20 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

51 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

o oră ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

3 ore ago

Citeste si: