Categories: Ştiri sănătate

Beatrice Mahler, despre administrarea antiviralelor și anticorpilor monoclonali. Cum și când sunt recomandate? Le poți administra singur, acasă?

Antiviralele și anticorpii monoclonali sunt tratamente foarte importante în contextul pandemic actual. Acestea sunt responsabile pentru neutralzarea agentului patogen și susținerea sistemului imunitar în lupta cu virusul.

Recent, antiviralul Favipiravir a ajuns în farmaciile din România. Acesta poate fi administrat acasă, însă se eliberează numai pe baza prescripției medicale.

Centrele de evaluare ambulatorie sunt, de asemenea, locuri din care puteți obține tratamentul dacă este necesar.

Când și cum se adiministrează Favipiravirul și anticorpii?

Doctor Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, dezvăluie cum pot fi administrate tratamentele și în cât timp de la debutul bolii oferă cel mai bun efect.

„În acest moment medicația, care există și în „Marius Nasta”, atât Favipiravirul, cât și anticorpii, se recomandă persoanelor care au debut de boală simptomatică, persoane care au debutul de câteva zile, nu mai mult de patru zile, care sunt confirmate pozitive, dar trebuie să fie luate în evidență în sistemul național, adică, testul să fie efectuat și în spital sau la medicul de familie.

Și o altă condiție este riscul de evoluție către o formă de boală severă, adică o persoană care are comorbidități, care are peste 65 de ani, pentru că știm, și poate mai mult decât la oricare altă variantă, persoanele tinere, mai ales cele protejate, sunt persoane care au o evoluție relativ ușoară a afecțiunii și nu necesită tratament antiviral”, a explicat Beatrice Mahler, potrivit RRA.

Ce impact are valul 5?

„Din fericire, dacă ne uităm la pacienții internați, atât în secție, cât și în Terapie Intensivă, lucrurile nu stau rău, sunt încă suficiente locuri libere și asta ne bucură. Sigur, a început să crească numărul de pacienți care se adreseasză spitalului pentru evaluare, dar era oarecum de așteptat și oricum numărul lor este incomparabil mai mic față de celelalte valuri, în condițiile în care numărul de pacienți declarați ca fiind pozitivi în fiecare zi este extrem de mare” a adăugat specialistul.

Recent Posts

Cele mai frecvente greșeli de autodiagnosticare. De la folosirea în exces al lui Dr. Google, la automedicație și confundarea simptomelor comune

Cele mai frecvente greșeli de autodiagnosticare. Autodiagnosticarea poate părea o soluție rapidă și convenabilă atunci…

13 minute ago

ACEȘTI 3 factori comuni ar putea duce la un accident vascular cerebral care pune viața în pericol

Factori de risc pentru AVC. Un nou studiu leagă fumatul, hipertensiunea arterială și fibrilația atrială…

34 de minute ago

Trucul genial cu care previi apariția mucegaiului

Mucegaiul la geamuri este o problemă des întâlnită, mai ales în sezonul rece și în…

53 de minute ago

O angajată a unui spital din București, prinsă că vindea materialele sanitare

Afaceri ilegale cu materiale sanitare într-un spital din București: Metoda prin care magazionera vindea seringi…

o oră ago

Acești pensionari vor încasa de două ori pensia în decembrie. Care e motivul

Acești pensionari vor încasa de două ori pensia în decembrie. Luna decembrie 2024 vine cu…

2 ore ago

Alimentul care poate fi consumat și la trei săptămâni de la expirare. Mihaela Bilic spune că e chiar mai sănătos

Alimente care poate fi consumate după expirare. Oamenii nu trebuie să aștepte pe cineva din…

2 ore ago

Citeste si: