Din cuprinsul articolului
Bea cafea în această perioadă a zilei și astfel te vei bucura de efectele ei. Cercetările arată că este mai bine să așteptați puțin până când sorbiți delicioasa cafea imediat ce te trezești, deși este tentant să treci direct la aparatul de cafea imediat ce te trezești.
Așteptați cam o oră după ce vă treziți înainte de a bea o doză de cafea pentru a obține cel mai bun efect.
Jurnalul Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică raportează că nivelurile de cortizol, care sunt legate de nivelul de stres, ating punctul culminant între ora 7:00 și 8:00 dimineața.
În schimb, cofeina, un stimulent binecunoscut, are capacitatea de a crește nivelurile de cortizol. Deci, dacă te-ai trezit și ai băut prima ta ceașcă de cafea între 7 și 8 dimineața, este posibil să trebuiască să iei dintr-o dată o cantitate mare de cortizol. Tastingtable spune că ai putea beneficia mai mult de efectele cofeinei dacă aștepți până când nivelurile de cortizol scad pe parcursul zilei.
Nivelurile de cortizol încep să scadă semnificativ în jurul orei 10. În acest moment, cofeina nu va trebui să lupte cu nivelurile ridicate de cortizol pentru a avea efect. În plus, încercați să beți ultima ta cafea la două sau trei după-amiaza pentru a reduce nivelul de cortizol și pentru a acumula adenozina care induce somnul.
Când vine vorba de nivelurile de cortizol, există o regulă generală, dar momentele exacte diferă de la o persoană la alta. Amândoi luați în considerare cantitatea de cofeină pe care o consumați zilnic, amintiți-vă că consumul de alimente sănătoase este cea mai bună strategie pentru a dormi bine.
Cercetările pe care le-a efectuat Thomas Merritt, un genetician și profesor la Universitatea Laurentian, sugerează că toată lumea ar trebui să limiteze consumul de cofeină la 200 de miligrame pe zi, o cantitate care este considerată sigură pentru toată lumea. Recomandările Health Canada privind cofeina indică faptul că o ceașcă de cafea poate conține între 118 și 179 de miligrame de cofeină, în funcție de cum este preparată.
În afară de creșterea inutilă a nivelului de cortizol, există și alte motive pentru care ar putea fi util să mai întârziați puțin savurarea ceștii de cafea. Cofeina încep să aibă efecte la aproximativ o oră după ce o beți, dar de obicei rămâne în organism timp de patru până la șase ore.
Este permis să o puneți puțin mai târziu dacă doriți să rămâneți treaz și să aveți mai multă energie în timpul zilei.
Prima oră fără cafea vă oferă și timpul necesar pentru un mic dejun simplu. Cofeina îți poate reduce apetitul, iar consumul de cafea pe stomacul gol poate cauza reflux acid (deoarece cafeaua are o aciditate ridicată) și poate provoca probleme digestive, deoarece crește producția de bilă.
Cofeina este cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul nervos central, oferind energie și concentrare atunci când avem nevoie. Consumul moderat poate îmbunătăți reacțiile și capacitatea de a gândi.
Cofeina poate, de asemenea, să îmbunătățească performanța fizică prin creșterea nivelurilor de adrenalină în sânge și îmbunătățirea capacității de ardere a grăsimilor.
În plus, cercetările recente indică faptul că un consum moderat de cafea poate fi asociat cu o probabilitate mai mică de a suferi de boli precum Parkinson, Alzheimer și anumite tipuri de cancer.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…