Din cuprinsul articolului
Profesorul Vlad Ciurea, cel care a fost timp de 10 ani directorul Spitalului de Urgenta Bagdasar-Arseni, a explicat care este primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când ne trezim.
“ Dimineata, trebuie sa ne trezim cat mai devreme, sa deschidem geamurile larg si sa facem cateva exercitii de inspiratie si expiratie. Un profesor din Academia rusa, care a trait o perioada in Siberia, spune ca se poate trai 150 de ani cu aerul curat din Siberia. Aerul acela sa intre in plaman. Acele mici exercitii fizice ajuta creierul sa se incalzeasca, sa porneasca toate circuitele. Apoi, sa bem doua pahare de apa la temperatura camerei.
Bea asta imediat după trezire. Primul este extraordinar, pentru ca evacueaza tubul digestiv. Al doilea pahar cu apa este foarte bun pentru ca intra in circulatie si pune «locomotiva» in miscare”.
„Creierul are nevoie de aer curat, de mancare sanatoasa, fara grasime, dar cu un dulce bun, precum mierea.
Creierului ii place ciocolata, are nevoie de apa, dar cel mai mult si mai mult ii place zambetul.
“In timpul somnului, creierul nu doarme, ci functioneaza ca sa tina in activitate organele interne. Dar, mai face ceva foarte important. Daca un om se culca avand in minte o problema importanta pe care nu stie cum sa o rezolve, a doua zi dimineata are si raspunsul.
„A doua zi gasesti rezolvarea. Deci, creierul a facut conexiunea intre gandire, judecata, memorie, iar dimineata ai ideea pe masa, pentru ca mintea este linistita. Deci, sa nu stai nedormit”.
„Micul dejun trebuie luat in liniste, fara scandal, fara claxoane, fara a fi pe fuga, nu in picioare, fara elementele din jur care sa te disturbe, fara tigara. Sa fie mai mult decat o relaxare, sa fie o placere. Pledez pentru sucul de dimineata, din citrice, caroten si altele, care aduc si energie, si oligoelemente, care ajuta la transmiterea in interiorul creierul. Este foarte important!”, a mai spus medicul în cadrul unui interviu.
“Da, este rau pentru creier sa mananci carne. Dar, in cantitati mici, carnea este perfect buna pentru intreg organismul. Cea mai buna este carnea cu calorii putine.
Carnea de curcan si de peste sunt cele mai bune. Creierul nu accepta grasimea, nu accepta slana. O data, de sarbatori, merge. Dar, in rest, nu duce la nimic bun”, mai spune medicul. Creierul nu suporta grasimea, dar ii place dulcele. Nu orice dulce este insa bun, pentru ca zaharul, de exemplu, ii face rau prin modificarile chimice pe care le produce.
„Nu este bine sa mancam la pranz mult, pentru ca tot sangele se duce in stomac, creierul ramane ischemizat si ne apuca somnul. Cine vrea sa lucreze, trebuie sa manance foarte putin la pranz.
Pledez pentru apa la temperatura camerei, nu sucuri acidulate. Creierul are doua puncte de activitate maxima: intre 10.00 – 12.00 si 16.00 – 18.00. Daca a obosit, putem sa-i dam un pic de cafea, pe care sa o bem incet. Creierul astepta sa fie rasplatit cu un dulce bun, dar fara zahar”, a mai spus medicul, potrivit Antena 3.
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…