Din cuprinsul articolului
Trigliceridele sunt un tip de grăsime care se găsește în sânge. Este cea mai frecventă grăsime pe care oamenii o au în corp și, deși organismul o folosește ca sursă de energie, acumularea ei poate duce la boli cardiace grave.
Ele provin din alimente, în special din unt, uleiuri și alte grăsimi, dar și din caloriile suplimentare, adică cele pe care oamenii le consumă, dar de care organismul nu are nevoie imediat. Specialiștii explică faptul că atunci când organismul are nevoie de energie, el eliberează trigliceride.
Dacă oamenii consumă în mod regulat mai multe calorii decât ard, în special din alimente bogate în carbohidrați, atunci trigliceridele pot începe să crească.
Excesul de greutate, consumul mare de alcool, diabetul și hiperglicemia pot cauza niveluri ridicate de trigliceride în sânge. Grav este că excesul acestei grăsimi este asociat cu întărirea și îngustarea arterelor, cu riscul consecutiv de a suferi o boală cardiovasculară precum infarctul sau accidentul vascular cerebral (accident vascular cerebral), potrivit site-ului Geosalud.com.
Menținerea unei alimentații sănătoase și echilibrate este cea mai bună modalitate de a controla trigliceridele, existând și băuturi naturale care ajută la controlul cantității de trigliceride din organism.
Amestecul de ananas, suc de lămâie, puțină scorțișoară și apă poate ajuta în obiectivul de a reduce nivelul colesterolului. Poate fi consumat în orice moment al zilei ca o băutură răcoritoare.
Deoarece fulgii de ovăz sunt o sursă importantă de fibre solubile care ajută la absorbția grăsimilor, sunt ideali pentru combaterea colesterolului. Acesta poate fi amestecat cu o banană și lapte, ceea ce creează un smoothie bogat în energie și bine hrănit.
Această băutură specială poate ajuta la reglarea colesterolului, deoarece pătrunjelul conține antioxidanți, vitaminele C, A și K, precum și cantități mari de fibre, în timp ce morcovul, datorită conținutului ridicat de vitamina A, este, de asemenea, indicat pentru a combate această afecțiune.
Sucul acestui fruct ajută la reducerea nivelului de colesterol rău datorită pectinei, o fibră solubilă care absoarbe sărurile biliare și reglează nivelul de zahăr. De asemenea, se datorează flavonoidelor, care opresc oxidarea colesterolului LDL și controlează trigliceridele.
Roșiile sunt bogate într-un compus numit licopen, care le dă culoarea roșie și este unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali. Sucul său este ideal pentru a reduce colesterolul din sânge și ajută sistemul imunitar datorită conținutului ridicat de vitamina C, scrie sursa.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…