Din cuprinsul articolului
În anumite momente, simțim nevoia de un impuls de energie și bună-stare, mai ales în timpul unui program extrem de încărcat. Așadar, multe persoane aleg faimoasele băuturi energizante din comerț. Cu toate acestea, este important să știi că îți poți prepara propriile băuturi energizante, fără a suferi anumite efecte adverse sau probleme de sănătate.
Băuturile deja pregătite pot conține substanțe nesănătoase, dăunătoare pentru organism. Energizantele sunt băuturi fără alcool care conțin anumiți stimulenți, cum ar fi cafeina sau taurina, precum și zaharuri care te ajută să combați oboseala. Consumul pe termen lung, însă, este asociat cu anumite riscuri asupra sănătății.
De aceea, este indicat să îți prepari propriile băuturi energizante. Acestea au același efect, însă sunt 100% naturale și lipsite de orice risc.
Ghimbir și curcuma
Ingrediente
Instrucțiuni:
Mai întâi spală și toacă ghimbirul. Apoi pune ghimbirul și curcuma într-o cană de apă clocotită pentru a le infuza. Lasă infuzia să stea pentru 10 minute și apoi strecoar-o. Pentru a obține o băutură mai revigorantă, adaugă un pahar de apă proaspătă și, dacă dorești, câteva cuburi de gheață. Aceste condimente sunt foarte energizante și sănătoase, au un gust special și îți vor îmbunătăți circulația, oferindu-ți și energia dorită într-un mod natural, recomandă Doza de Sănătate.
Nucă de cocos și spirulina
Ingrediente:
500 ml apă de cocos
1 capsulă de pudră de spirulină (le găsești la plafar, în farmacii și chiar și în supermarketuri. Gramajul este trecut pe capsulă).
Instrucțiuni:
Pune apa de cocos în sticla din care vrei să bei. Adaugă pudra de spirulină și agită sticla. Este o băutură foarte energizantă, întrucât apa de cocos este bogată în potasiu, iar spirulina conține magneziu, aminoacizi esențiali și vitamina B (B1, B2 și B6).
Băutură de sfeclă
Sfecla este bogata in nitrati care contribuie la reducerea cantitatii de oxigen necesara vaselor de sange si muschilor pentru a functiona. Nitratii sunt convertiti in oxid nitric in corp in timp ce contribuie la reducerea presiunii sanguine prin largirea vaselor de sange, permitand unui flux de oxigen mai mare. Combinatia energiei din sfecla, aciditatii din lamaie si mar este suficienta pentru a te revigora dupa pranz! Pune in storcator 1 sfecla mica, 1 mar, 1 lamaie, 2 tulpini de telina si 1 mana de spanac. Serveste cu gheata.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…