Din cuprinsul articolului
Băuturi pentru un sistem imunitar puternic. Sistemul imunitar este apărarea organismului împotriva infecției și bolilor.
Acesta recunoaște celulele care alcătuiesc corpul vostru și incearca să scape de orice element necunoscut.
Distruge germenii (bacteriile și virusurile) și paraziții. Dar acest sistem de apărare poate provoca probleme. Acesta va ataca organele donate sau sângele de la o altă persoană, dacă nu se potrivește cu atenție.
Poate reacționa prea puternic la invadatori inofensivi, cum ar fi moleculele de polen, provocând alergii . În unele cazuri (boli autoimune), sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.
Pentru a ne putea intari sistemul imunitar trenbuie sa eliminam toxinele acumulate in organism. Pentru inceput, iata 8 bauturi pe care le poti consuma in fiecare dimineata pentru a elimina toxinele acumulate in corp. Daca faci acest lucru in mod regulat, sistemul tau imunitar va functiona mai bine, tenul va fi mai curat si te vei simti mai plin de energie.
Papadia nu este o simpla buruiana care iti invadeaza gradina. Aceasta planta medicinala poate sintetiza si metaboliza in acelasi timp grasimea si colesterolul si poate chiar descompune si stoca aminoacizii, esentiali pentru detoxifiere.
Papadia stimuleaza si productia de urina, care ajuta, de asemenea, la inlaturarea toxinelor. Ca laxativ, papadia ajuta la curatarea intestinelor. Pe langa faptul ca papadia este o sursa bogata de nutrienti, ajuta sistemul digestiv prin regularizarea circulatiei bilei.
Bea 1 cana de ceai de papadie dimineata pentru a ajuta corpul sa elimine toxinele intreaga zi.
Patrunjelul, pe langa faptul ca improspateaza respiratia, este si o sursa buna de enzime, antioxidanti, minerale, vitamine, clorofila si uleiuri volatile. Printre cele mai cunoscute beneficii pentru sanatate ale sucului de patrunjel se numara capacitatea de curatare a rinichilor si detoxifierea ficatului.
Ca multe alte superalimente verzi, sucul de patrunjel poate fi prea intens daca se consuma singur, de aceea este bine sa fie combinat cu alte alimente care curata ficatul si rinichii, cum sunt lamaia, sfecla, castravetele, morcovii sau telina .
Patrunjelul se poate consuma si sub forma de ceai. Ca si sucul de patrunjel, ceaiul de patrunjel este la fel de util in curatarea rinichilor si ficatului. Este si un bun diuretic, prevenind sarea sa fie reabsorbita in tesuturi. Patrunjelul forteaza reziduurile sa paraseasca rinichii, ficatul si vezica. Apare pe lista Comisiei E a Germaniei (autoritatea responsabila de medicamente si alimente in Germania) ca tratament autorizat in tratarea pietrelor de rinichi si a infectiilor de vezica.
Lamaile sunt printre cele mai importante alimente de pe planeta. Aceste fructe acre sunt pline de vitamine benefice si antioxidanti vitali pentru detoxifiere. Desi multi considera ca lamaile sunt acide, ele de fapt contribuie la alcalinizarea corpului cand sunt consumate. Acest lucru este esential pentru o sanatate optima, pentru ca multe studii arata ca pH-ul corpului este principalul factor de influenta a sanatatii.
In anii 1930, Otto Warburg, un cercetatori german, a descoperit ca pH-ul este asociat in mod intrinsec cu boala, cancerul in special. Iar pH-ul este afectat in mod direct de toxine. Cu cat corpul este mai toxic, cu atat devine mai acid. De aceea, pentru a-ti pastra sanatatea si a evita imbolnavirea, trebuie sa elimini toxinele. Iar lamaile sunt alimentul perfect pentru a te ajuta in acest sens.
Ficatul este principalul organ de curatare, ceea ce inseamna ca daca esti expus la multe toxine printr-o alimentatie precara, mediu si alti factori ca medicamentele, ficatul va avea nevoie de ajutor pentru a inlatura toxinele in exces. Apa cu lamaie mareste productia de bila, care ajuta digestia. Sucul de lamaie ajuta si la reglarea bilei in exces, ajutand tractul digestiv sa functioneze normal.
Apa cu lamaie consumata pe stomacul gol ar trebui sa devina un obicei zilnic. Acest ritual simplu va imbunatati digestia si va curata corpul de toxine.
La fel ca lamaile, si sfecla este bogata in antioxidanti si contine importanti nutrienti necesari pentru curatarea si detoxifierea corpului. Unul dintre nutrientii cheie este lipotropul – care previne sau reduce acumularea de grasimi in ficat. Betaina ajuta la eliminarea toxinelor din celulele ficatului. Betalainele, o categorie de antioxidanti prezenti in sfecla, au proprietati antiinflamatorii care incurajeaza procesul de detoxifiere. Sfecla contine si pectina, o fibra despre care studiile au aratat ca ajuta la inlaturarea toxinelor excretate de ficat. Sfecla este surprinzator de dulce, de aceea poate fi adaugata in smoothie-uri verzi sau se poate transforma in suc, care se poate consuma ca atare.
Morcovii cruzi sunt plini de fibre nedigerabile care ajuta corpul sa se curete in mod natural. Aceste fibre se leaga de estrogenul in exces si il elimina din corp si, in acelasi timp, impiedica intestinele sa-l resoarba. Estrogenul in exces poate duce la mai multe dezechilibre hormonale.
Fibrele din morcovii cruzi contribuie la eliminarea toxinelor bacteriene, absorb bila si elimina orice material daunator din intestine. Sucul de morcovi se poate consuma dimineata, mai ales in lipsa unui mic dejun sanatos. Sucul curata ficatul si poate elimina toxinele.
Turmericul este, probabil, cel mai bun superaliment pe care il poti consuma. Tot mai multe studii demonstreaza efectele benefice pe care acest condiment il poate avea pentru sanatate. Exista peste 264 de actiuni farmacologice studiate, asociate cu turmeric, si peste 2300 de studii care arata beneficiile acestui condiment auriu, de la tulburari digestive si intestinale la astm, probleme de memorie, depresie, dureri cronice si chiar cancer. Turmericul este si un puternic agent de detoxifiere pentru sange si ficat.
O modalitate delicioasa in care te poti bucura de beneficiile turmericului este sub forma unei bauturi calmante, numita lapte auriu, care include diverse alimente detoxifiante, cum ar fi laptele de cocos, siropul de artar, scortisoara, piper cayenne, piper negru, ghimbir si miere.
Semintele de in sunt perfecte pentru detoxifiere pentru ca absorb apa si isi maresc volumul cand trec prin intestine. Aceste seminte mici actioneaza ca niste mici perii de exfoliere care curata toxinele si reziduurile din intestine, ducand, in cazurile grave, la eliminarea catorva kilograme bune de toxine.
Semintele de in sunt bogate si in acidul alfa-linoleic (ALA), un tip de acid gras cu omega-3 cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii si util, in special, in cazurile de sindrom al intestinului iritabil (IBS). In plus, pentru ca semintele de in isi maresc volumul, acestea dau o senzatie de satietate, ceea ce este perfect pentru persoanele care vor sa piarda in greutate.
Semintele de in sunt greu de digerat pentru corp, de aceea este cel mai bine sa fie consumate macinate. Pentru ca pot rancezi foarte repede, este bine sa se macine doar cantitatea necesara pentru consumul imediat, pentru ca nutrientii din compozitia lor sa-si pastreze proprietatile. Semintele de in macinate se pot pastra la frigider 24 de ore. Se pun in apa sau in smoothie sau se pot presara peste cereale.
Cu siguranta, toate lumea cunoaste puterea prunelor. Este un remediu popular contra constipatiei.
Prunele sunt bogate in antioxidanti, care ajuta corpul sa elimine radicalii liberi daunatori si agentii care cauzeaza cancer. Acestea sunt bogate in potasiu, fier si beta caroten si contribuie la inlaturarea reziduurilor din colon, datorita continutului lor bogat in fibre. Studiile arata si ca prunele reduc glicemia si colesterolul marit.
Adauga sucul de prune in smoothie sau bea sucul ca atare, in cantitati mici.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…