Din cuprinsul articolului
Colesterolul ridicat blochează arterele și crește riscul de cheaguri de sânge. Majoritatea oamenilor din lume mor din cauza arterelor înfundate.
Acest lucru crește uneori riscul de tromboză. Dacă alimentele și băuturile care subțiază sângele sunt luate în mod regulat, riscul apariției cheagurilor de sânge va scădea. Dar chiar dacă acest proces a început deja, ei pot ajuta la încetinirea acestuia.
1. Ceai verde – conține un complex de substanțe antioxidante. Acestea reduc riscul de cancer, reduc inflamația și susțin sănătatea vasculară.
2. Apă curată – lipsa suficientă de lichid face sângele mai gros, perturbând activitatea inimii și a rinichilor. Organismul are nevoie de mai multe lichide, mai ales în timpul căldurii sau în timpul oricărei activități fizice.
3. Sucuri din legume proaspete și citrice – majoritatea sunt bogate în vitamina C, care ajută la subțierea sângelui. Conțin substanțe care reduc coagularea sângelui. Aceste băuturi sunt utile pentru oricine este predispus la obezitate, ateroscleroză sau varice. Sunt utile în special pentru persoanele în vârstă.
4. Decoctul de coacăze. Ajută la subțierea sângelui și, de asemenea, previne formarea cheagurilor de sânge. În plus, coacăzele conțin o cantitate mare de nutrienți care au un efect pozitiv asupra sistemului circulator și cardiovascular în general, potrivit The Health Site.
Colesterolul este o substanță grasă care se acumulează în sânge. Cantități prea mari din acesta înfundă vasele de sânge. Acest lucru poate duce la boli potențial fatale – atac de cord și accident vascular cerebral.
Există două tipuri de colesterol în sânge, „bun” și „rău”. A avea colesterol „bun”, cunoscut sub numele de lipoproteine cu densitate mare, scade șansa de complicații. În timp ce colesterolul „rău”, sau lipoproteinele cu densitate scăzută, crește riscul acestora.
„Strugurii scad nivelul de lipoproteine cu densitate scăzută datorită cantității de fibre pe care o conțin. Fibra solubilă din compoziția sa poate încetini sau chiar reduce absorbția anumitor substanțe nutritive din sânge, cum ar fi colesterolul.
Un nou studiu a dezvăluit beneficiile strugurilor roșii. „Persoanele cu colesterol ridicat care au mâncat trei căni de struguri roșii pe zi timp de opt săptămâni s-au dovedit a avea niveluri mai scăzute de colesterol total, precum și de lipoproteine cu densitate scăzută”, spune medicul rus Dr. Tatyana Zakharova.
Expertul explică că capacitatea totală antioxidantă a crescut semnificativ atât la grupurile care consumă struguri roșii, cât și la cele care consumă struguri albi.
Cu toate acestea, consumul de struguri roșii pare să aibă un efect antioxidant și de scădere a lipidelor mai puternic decât strugurii albi la adulții hiperlipidemici.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…