Din cuprinsul articolului
Oamenii zilnici se confruntă cu factori negativi care afectează sănătatea ficatului. Deși poate fi imposibil de gestionat toți factorii de risc, consumul anumitor alimente și băuturi poate contribui la promovarea sănătății ficatului.
În acest articol, vom spune ce licoare ajută pentru sănătatea ficatului:
Cum să protejați ficatul?

Detoxifierea regulată va ajuta la evitarea problemelor hepatice. Pentru a evita o vizită la medic, vom recomanda o rețetă din medicina tradițională.
Pentru a pregăti băutura de detoxifiere, vor fi necesare următoarele ingrediente:
- O mână de frunze proaspete de mentă.
- Suc de lămâie.
- O jumătate de pahar de suc de portocale proaspăt stors.
- Un litru de apă plată.
- Miere organică
Metoda de preparare
Apa filtrată trebuie fiartă, apoi se adaugă menta și se fierbe cinci minute. Apoi se poate da jos de pe aragaz.
Odată ce consistența ajunge la temperatura camerei, puteți adăuga suc de portocale și câteva picături de lămâie. Înainte de utilizare, adăugați o lingură de miere organică. Băutura poate fi preparată la cald și rece.
Unele dintre cele mai bune alimente și băuturi care sunt bune pentru regenerarea naturală a ficatului includ:
Cafea
O recenzie din 2013, care apare în revista Liver International, sugerează că peste 50% din persoanele din Statele Unite consumă cafea zilnic.
Cafeaua pare a fi bună pentru ficat, mai ales pentru că protejează împotriva unor probleme precum ficatul gras.
Analiza menționează, de asemenea, că aportul zilnic de cafea poate ajuta la reducerea riscului de boli hepatice cronice. De asemenea, poate proteja ficatul de afecțiuni dăunătoare, cum ar fi cancerul hepatic.
Ovaz
Consumul de fulgi de ovăz este o modalitate ușoară de a adăuga fibre în dietă. Fibrele sunt un instrument important pentru digestie, iar fibrele specifice din ovăz pot fi utile în special pentru ficat. Ovăzul și fulgi de ovăz sunt bogate în compuși numiți beta-glucani.
Conform unui studiu din 2017 publicat în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare, beta-glucanii sunt foarte activi biologic în organism. Ele ajută la modularea sistemului imunitar și lupta împotriva inflamației și pot fi deosebit de utile în lupta împotriva diabetului și a obezității.
Analiza menționează, de asemenea, că beta-glucanii din ovăz par să contribuie la reducerea cantității de grăsime stocată în ficat la șoareci, ceea ce ar putea ajuta și la protejarea ficatului. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii clinice pentru a confirma acest lucru.
Persoanele care doresc să adauge ovăz sau fulgi de ovăz în dieta lor ar trebui să caute ovăz integral, mai degrabă decât fulgi de ovăz preambalate. Făina de ovăz preambalată poate conține materiale de umplutură precum făină sau zaharuri, care nu vor fi la fel de benefice pentru organism.
Ceaiul verde
O cercetare din 2016 în revista Nutrition sugerează că ceaiul verde poate ajuta la reducerea riscului de cancer hepatic la populațiile asiatice de sex feminin.
Este important să rețineți că ceaiul poate fi mai bun decât extractele, deoarece unele extracte pot deteriora ficatul, mai degrabă decât să-l vindece.
Cu toate acestea, studiul constată că sunt necesare mai multe cercetări.