Categories: Stil de viaţă

Băutura servită la micul dejun care crește riscul de cancer. Nu este vorba de CAFEA

Cele mai multe boli pot fi prevenite, ameliorate sau chiar tratate în funcție de regimul alimentar. Dacă dieta ta este echilibrată și bogată în nutrienți și renunți la produsele foarte procesate, cu siguranță sănătatea ta va fi în condiții optime, iar organismul tău va avea vitaminele și mineralele de care are nevoie. În caz contrar, riscul de a suferi de anumite afecțiuni va crește.

„O alimentație sănătoasă pe tot parcursul vieții ajută la prevenirea malnutriției în toate formele sale, precum și a diferitelor boli și tulburări netransmisibile. Cu toate acestea, creșterea producției de alimente procesate, urbanizarea rapidă și schimbarea stilului de viață au dus la o schimbare a obiceiurilor alimentare. Oamenii consumă acum mai multe alimente bogate în calorii, grăsimi, zaharuri libere și sare/sodiu, iar mulți oameni nu consumă suficiente fructe, legume și fibre alimentare, cum ar fi cerealele integrale”, descrie Organizația Mondială a Sănătății.

Cancerul este una dintre acele boli care sunt semnalate în declarația de mai sus a organismului internațional. Potrivit site-ului Societății Americane de Cancer, „18% dintre cazurile de cancer și 16% dintre decesele cauzate de cancer pot fi legate de o combinație de alimentație deficitară”.

Băutura servită la micul dejun care crește riscul de cancer

Și nici măcar nu trebuie să ne gândim la produse artificiale sau la alimente procesate chimic pentru apariția cancerului, ci la unele alimente extrem de comune și de larg consum care pot avea același efect.

Acesta este cazul laptelui. În timp ce mulți medici și autorități internaționale insistă asupra bogăției sale în calciu, cercetătorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite pun la îndoială rolul său ca sursă principală a acestui nutrient, susținând că alte produse naturale îl pot înlocui cu ușurință.

În plus, același studiu al universității americane sugerează că un consum ridicat ar putea crește riscul de cancer de prostată și ovarian. În plus, oamenii de știință în cauză au stabilit că aportul zilnic de produse lactate crește nivelul de grăsimi saturate și de vitamina A, ceea ce face ca oasele să își piardă din rezistență.

 

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: