Sari la conținut

Băutura roșie miraculoasă care curăță ficatul de toxine. Regenerează celulele hepatice

ficat
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Factor de risc pentru ficat

Detoxifierea este esențială pentru un bun echilibru al organismului și este asigurată zilnic de diferite organe (organe de eliminare), respectiv ficatul, rinichii și intestinele.

Ficatul este singurul organ din corpul uman care are capacitatea de regenerare naturală, fiind o adevărată uzină biologică, cu peste 500 de funcții, între care procesarea și stocarea glucidelor, proteinelor, lipidelor, vitaminelor și mineralelor.
Aflat în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste, ficatul are o importanță majoră în menținerea stării de sănătate generală. El transformă substanțele toxice în produși netoxici, care sunt eliminați prin bilă, precum și metabolizarea alcoolului și sprijin pentru sistemul imunitar.

Filtrează sângele, eliminând toate toxinele

Menţinerea sănătăţii acestui organ vital al corpului uman reduce riscul de obezitate, atenuează oboseala cronică, durerile de cap, afecțiunile digestive sau alergiile. La fel ca gunoiul pe care îl aruncăm în mod regulat, ficatul filtrează sângele eliminând toate toxinele, deșeurile, poluanții, metalele grele sau substanțele chimice din medicamentele pe care le luăm.

În cazul în care ai avut probleme legate de ficat şi ai încercat de multe ori să le combaţi fără succes, atunci poti încerca un cocktail sanatos.

Pentru a-l prepara se folosesc legume și fructe care cu siguranță vor ajuta la curățarea organismului de toxine. Cu toate acestea, este bine să țineți cont de un alt lucru important. Se recomandă reducerea cantității de alimente consumate în decurs de o săptămână, în paralel cu cura de detoxifiere.

În fiecare zi ar trebui să bei un pahar din această băutură naturală miraculoasă care nu numai că va ajuta la îmbunătățirea activității ficatului, dar va da şi un boost de energie şi vitalitate.

Ingredintelele de care aveți nevoie pentru a face un smoothie sănătos

  • 3 morcovi;
  • 2 mere verzi;
  • 1 sfeclă;
  • jumatate de lămâie fără coajă;
  • o bucată de rădăcină proaspătă de ghimbir;
  • câteva frunze de salată sau spanac.

Mod simplu de preparare

Produsele sunt spălate bine, apoi curățate și măcinate într-un blender. Se adaugă puţină apă pentru a face consistenţa placută de băut. Apoi se pune într-un recipient închis ermetic şi se păstrează la frigider timp de câteva ore.

Morcovii conțin vitamina A și flavonoide, care au capacitatea de a hrăni ficatul. Merele, după cum știți, conțin pectină, care ajută la eliminarea toxinelor.

Alimentele verzi au un efect extrem de benefic asupra sistemului imunitar, precum și asigură o mai bună circulație a sângelui.

Lămâile și ghimbirul sunt printre cele mai valoroase alimente. Nu numai că sunt capabile să amelioreze balonarea, ci îmbunătățesc natural metabolismul. Sfecla roșie conține fibre, care sunt valoroase pentru intestine. Este indicat să mănânci toate aceste fructe și legume în mod regulat pentru a te simți sănătos, proaspăt și tonifiat.

Potrivit specialiştilor citaţi de actualno.com, acest cocktail poate fi consumat timp de cel mult zece zile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel