Băutură puternică cu ghimbir pentru curățarea arterelor, scăderea colesterolului și a zahărului din sânge

În natură există diferite opțiuni medicinale și de vindecare care aduc numeroase beneficii organismului uman și care au fost consumate din cele mai vechi timpuri. Există numeroase opțiuni de origine naturală și vegetală care pot trata probleme și afecțiuni dacă sunt consumate în mod regulat și, de asemenea, pot fi găsite foarte ușor.

Una dintre cele mai cunoscute în diferite părți ale lumii este ghimbirul, care își are originile în Asia Centrală. Numeroase remedii casnice sunt preparate cu acest element de origine vegetală, care este, de asemenea, folosit în mare măsură în gastronomie, fiind un condiment perfect.

„Ghimbirul (Zingiber officinale Rosc., shengjiang) este un condiment și o plantă medicinală folosită din cele mai vechi timpuri din Asia Centrală și de Sud-Est. Această plantă cu rizom asemănător unui crin din familia Zingiberaceae este cultivată în toate regiunile tropicale și subtropicale din Asia, în părți din Africa, Brazilia și Jamaica. În prezent, aproape 50 % din recolta mondială provine din India. Ghimbirul se găsește în toată China, dar mai ales în regiunile centrale și sudice”, relatează platforma digitală El Sevier.

Planta se caracterizează printr-o concentrație ridicată de nutrienți care favorizează sănătatea, cum ar fi uleiuri esențiale, antioxidanți, minerale, vitamine și aminoacizi. Din acest motiv, mulți nutriționiști recomandă consumul acesteia datorită multiplelor beneficii pentru sănătatea organismului nostru.

Acest condiment are o valoare nutritivă ridicată, iar studiile au stabilit că la o cantitate de 100 de grame s-au găsit următoarele: calorii 80, grăsimi totale: 0,8 g, acizi grași saturați: 0,2 g, colesterol: 0 mg, sodiu: 13 mg, potasiu: 415 mg, carbohidrați: 18 g și fibre alimentare: 2 g.

Împiedică formarea varicelor

Analizele au arătat că această rădăcină contribuie la buna funcționare a sistemului circulator, împiedicând formarea varicelor sau a cheagurilor. Potrivit site-ului Medical News Today, acest aliment conține un acid natural numit salicilat, care este un puternic anticoagulant.

Informații de pe portalul de lifestyle unCOMO afirmă că această rădăcină „favorizează în mod natural circulația sângelui, ceea ce este ideal pentru dizolvarea fibrinei (o proteină implicată în mecanismele de coagulare) în vasele de sânge și pentru prevenirea problemelor circulatorii, cum ar fi venele varicoase”.

Băutură puternică cu ghimbir

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii din organism. Experții în sănătate susțin că compușii din ghimbir inhibă producția de substanțe pro-inflamatorii, ceea ce poate fi benefic pentru afecțiunile inflamatorii, cum ar fi artrita. În plus, ghimbirul poate ameliora durerile musculare și articulare, precum și disconfortul asociat cu menstruația.

Ghimbirul proaspăt este cel mai natural și versatil mod de a consuma ghimbir. Puteți să radeți sau să tăiați o bucată de ghimbir și să o adăugați în mesele, salatele, sosurile pentru salate sau sucurile dumneavoastră. De asemenea, puteți prepara ceai de ghimbir proaspăt fierbând felii de ghimbir în apă timp de câteva minute.

 

 

Recent Posts

Horoscop Alina Bădic 24 – 30 noiembrie. Zodia cea mai favorizată

Horoscop Alina Bădic 24 – 30 noiembrie. Săptămâna 24 – 30 noiembrie 2024 vine cu…

10 ore ago

Mâncăruri și băuturi care macină oasele. Elimină calciul

Mâncăruri și băuturi care macină oasele. Sănătatea oaselor este esențială pentru o viață activă și…

11 ore ago

Vitamina care ajută la eliminarea acidului uric. Soluția ideală pentru prevenirea gutei

Acidul uric crescut, responsabil pentru afecțiuni precum guta, este o problemă frecventă care poate fi…

11 ore ago

Ceaiul cu efect puternic de somnifer natural. Adormi în 10 minute

Ceaiul cu efect puternic de somnifer natural. Când nopțile albe și gândurile persistente îți perturbă…

12 ore ago

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca premiat în cadrul Galei Capital Performeri din Sănătate, ediția 2024

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, un pilon al sistemului medical românesc, a fost premiat în…

12 ore ago

Ce pensie minimă vei primi de la 1 ianuarie dacă nu ai muncit deloc

Pensie minimă garantată mai mare. Pensionarii din România care beneficiază de indemnizația socială minimă garantată…

13 ore ago

Citeste si: