Din cuprinsul articolului
Profesorul neurolog Vlad Ciurea este bine cunoscut pentru sfaturile prețioase pe care ni le oferă pentru a avea grijă de organismul nostru, dar și de creier.
Potrivit marelui profesor, o băutură pe placul creierului este ceaiul verde.
Ceaiul verde este considerat a fi una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă.
Este încărcat cu antioxidanți care au multe beneficii pentru sănătate, care pot include:
Ceaiul verde este mai mult decât o simplă băutură hidratantă.
Planta de ceai verde conține o gamă de compuși sănătoși care o transformă în băutura ideală pentru sănătate.
Ceaiul este bogat în polifenoli, care sunt compuși naturali care au beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației și contribuția la combaterea cancerului.
Ceaiul verde conține o catechina numită epigalocatechin-3-galat (EGCG). Catechinele sunt antioxidanți naturali care ajută la prevenirea deteriorarii celulelor și oferă alte beneficii.
Aceste substanțe pot reduce formarea de radicali liberi în organism, protejând celulele și moleculele de deteriorare. Acești radicali liberi joacă un rol în îmbătrânire și în multe tipuri de boli.
EGCG este unul dintre cei mai puternici compuși din ceaiul verde. Cercetările au testat capacitatea sa de a ajuta la tratarea diferitelor boli. Se pare că este unul dintre principalii compuși care conferă ceaiului verde proprietățile sale medicinale
Ceaiul verde are, de asemenea, cantități mici de minerale care vă pot aduce beneficii sănătății.
Încercați să alegeți o marcă de ceai verde de calitate superioară, deoarece unele dintre mărcile de calitate inferioară pot conține cantități excesive de fluor.
Acestea fiind spuse, chiar dacă alegeți o marcă de calitate inferioară, beneficiile depășesc orice risc.
„Am fost de vreo 7 ori în Japonia şi în India de vreo trei ori. I-am văzut pe japonezi cu ceaiul verde, ei nu prea beau cafea. Am văzut oameni foarte educaţi, cadre universitare, care beau ceai verde. Am citit un articol în care se spunea că ceaiul verde este bun şi pentru căile urinare. Nu ştiu care este adevărul, însă sigur e bun pentru creier.
Desface anumite legături între celulele nervoase plus hidratarea pe care o dă. Sunt adeptul ceaiului verde, însă dimineaţa, până în prânz”, a declarat Prof. dr. Vlad Ciurea.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…