Din cuprinsul articolului
Da, știm că îl iubești pe Lionel Messi și tot ceea ce face campionul mondial și dublu câștigător al Cupei America este relevant pentru tine și pentru cea mai mare parte a lumii. Astăzi vom cunoaște în detaliu beneficiile pentru sănătate ale Yerba Mate, noul aur meridional.
Yerba Mate, acum noul aur al sudului, provine din familia Aquifoliaceae, are peste 450 de specii și crește în special în Argentina, Brazilia, Uruguay și Paraguay, de unde și denumirea de „aurul sudului”.
Datorită marii puteri termogenice a yerba mate, mate a devenit foarte popular printre sportivi, cum ar fi Lionel Messi, care îl bea în fiecare zi.
Cu proprietăți extraordinare de promovare a sănătății, yerba mate se caracterizează prin gustul său amar, puterea satiantă și bogăția sa în antioxidanți, alcaloizi purinici, polifenoli, saponine și minerale, care o fac unică.
„Consumatorii obișnuiți de Yerba Mate recunosc că infuzia dă energie fără a provoca nervozitate, așa cum se întâmplă uneori după consumul de cafea”, raportează National Institutes of Health, NIH, din Statele Unite.
Yerba mate este bogată în macronutrienți precum K, Ca, Mg și P. De asemenea, este bogată în minerale precum mangan, fier, aluminiu și siliciu. Mate este bogat în nutrienți precum vitamina C, vitamina B1, B2 și B6.
„Consumul regulat de băuturi pe bază de yerba mate este clasificat ca aliment funcțional datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatorii, cardioprotectoare, de prevenire a dislipidemiei și a rezistenței la insulină”, spun oamenii de știință.
Yerba mate sau aurul meridional care este atât de des băut, nu numai de Linoel Messi, ci și de întreaga echipă națională argentiniană, are nenumărate proprietăți și beneficii pentru sănătate, datorită principalilor săi compuși: polifenoli, metilxantine și saponine.
Știința susține yerba mate și yerba mate clasic ca o plantă cu „efecte antioxidante (in vitro și in vivo), hipocolesterolemice, de slăbire, cardioprotectoare, antidiabetice (în diabetul de tip 2), antiinflamatoare și anticancerigene”, adaugă studiul NIH.
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…