Din cuprinsul articolului
Ficatul este un organ situat chiar sub cutia toracică, în partea dreaptă a abdomenului, și este esențial pentru digerarea alimentelor și eliminarea substanțelor toxice din organism, potrivit Mayo Clinic.
Problemele hepatice pot fi cauzate de o varietate de factori care deteriorează ficatul, cum ar fi virușii, consumul de alcool și obezitatea.
În plus, există mai multe tipuri de boli hepatice: boli cauzate de virusuri, precum hepatita A, hepatita B și hepatita C; boli cauzate de medicamente, otrăvuri sau toxine; sau de consumul excesiv de alcool. Printre exemple se numără boala ficatului gras și ciroza hepatică, cancerul de ficat, bolile ereditare precum hemocromatoza și boala Wilson, potrivit Medline Plus, Biblioteca Națională a SUA.
Simptomele bolii hepatice pot varia, dar includ adesea umflarea abdomenului și a picioarelor, vânătăi ușoare, modificări ale culorii scaunelor și urinei, precum și piele și ochi gălbui sau icterici. Cu toate acestea, uneori nu există simptome.
În ciuda bunei sale reputații în bucătărie, pătrunjelul de plante are și proprietăți medicinale, diuretice, antioxidante, antiinflamatorii, antibacteriene, antidiabetice, imunologice și multe alte proprietăți.
Acesta conține componente foarte puternice care îi permit să aibă multiple utilizări pentru a ajuta la combaterea unor boli, simptome sau pur și simplu pentru îngrijirea sănătății, deoarece consumul său constant ajută la controlul unor probleme sensibile precum diabetul și afecțiunile hepatice.
Este foarte frecventă recomandarea pătrunjelului în cazul pietrelor la rinichi, infecțiilor urinare și a hipertensiunii arteriale, datorită calităților sale diuretice.
Băutură naturală pentru reglarea glicemiei și protejarea ficatului
Persoanele cu diabet zaharat au nevoie de o îngrijire specială, iar pătrunjelul este adesea un aliat foarte important în dieta lor, deoarece ajută la reglarea glicemiei.
De asemenea, are grijă de ficat datorită calităților sale antioxidante și, de asemenea, datorită flavonoidelor sale ajută la prevenirea apariției acestei boli, deci este de mare ajutor pentru persoanele care au fost diagnosticate cu prediabet.
Poate fi consumat în diferite moduri pentru a profita la maximum de proprietățile sale; de la un ceai până la un suc în care ar trebui să adăugați alte câteva ingrediente.
În ceea ce privește ceaiul, acesta ajută la combaterea infecțiilor tractului urinar și la controlul hipertensiunii și al retenției de lichide.
Ingredientele sunt:
- 1 linguriță de pătrunjel uscat sau
- 3 linguri de pătrunjel proaspăt.
- 250 ml de apă clocotită
Pentru a-l prepara, nu trebuie decât să pui pătrunjelul în apa clocotită, să acoperi recipientul și să-l lași la infuzat timp de 10 minute. Apoi se servește și se consumă, în medie, trei căni pe zi. Dacă sunteți însărcinată, nu trebuie să-l consumați.