Sari la conținut

Băutura miraculoasă uşor de preparat care ţine inima sănătoasă şi are efect afrodisiac

Cidrul este o băutură cu un conţinut moderat de alcool, obţinut din fermentaţia sucurilor unor fructe şi flori ale unor plante medicinale. Fiind o băutură care conţine alcool, este destinată exclusiv adulţilor.

Un consum de câte 50 ml de cidru de trei ori pe zi combate carenţa de vitamine şi de minerale, frecventă la orice vârstă şi reîntinereşte organismul. Totodată, această băutură slab alcoolizată (3-8%) şi revigorantă este recomandată de nutriţionişti pentru aportul de substanţe nutritive, care contribuie la prevenirea cancerului şi a bolilor cardiovasculare.

Cidrul de coacăze
Se prepară din 1,5 kg coacăze, 1,5 kg zahăr, şase litri de apă. Se aleg fructele sănătoase, se curăţă de codiţe, frunzuliţe şi impurităţi. Se spală sub un jet subţire de apă sau se pun într-o strecurătoare ce se ţine de câteva ori în apă. După ce s-a scurs apa, fructele se strivesc şi se pun într-un vas emailat sau de sticlă.
Separat se prepară un sirop de zahăr din cantităţile de mai sus. După ce se răceşte acest sirop se toarnă peste fructele strivite. Se amestecă bine, se leagă vasul cu tifon şi se lasă să stea 24 de ore într-un loc cald (20-28 de grade Celsius).

După aceea se filtrează printr-un tifon cu strat de vată sau printr-o pânză deasă. Se toarnă în sticle, după ce pe fundul fiecăreia s-au pus câte trei, până la şapte stafide. Sticlele se lasă neumplute cam opt centimetri. Se astupă bine cu dopuri opărite, se leagă cu sfoară şi se ţin într-o încăpere rece, pentru maturare. Se poate consuma după 7, 14 zile.

Cidrul obţinut din coacăze are acţiune de întinerire, dizolvă acidul uric de la încheieturi, are efecte afrodiziace şi protejează organismul de atacuri de cord, boli de inimă şi cancer. Pentru a avea efectul scontat se vor consuma câte 100 ml înainte de mesele principale.

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel