Din cuprinsul articolului
Diabetul de tip 2 apare din cauza producției insuficiente de insulină, un hormon care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Fără acest mecanism cheie, glicemia poate atinge niveluri periculoase.
Potrivit nutriţioniştilor, o băutură fierbinte făcută cu un condiment popular poate contracara creșterea zahărului din sânge după masă, datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii.
Indiferent dacă îl adăugați la produse de patiserie dulci sau îl folosiți pentru a face o băutură fierbinte, scorțișoara oferă o serie de beneficii pentru sănătate.
Acţionează în doar 30 de minute
„Ceaiul de scorțișoară poate scădea nivelul zahărului din sânge postprandial în 30 de minute. „Zahărul din sânge postprandial este o măsurare a concentrației de zahăr din sânge în fluxul sanguin până la patru ore după masă”, spune nutriționistul Vasilisa Ponomareva.
Cercetătorii au studiat mai mulţi adulți nediabetici cu vârste cuprinse între 20 și 53 de ani pentru a vedea dacă ceaiul de scorțișoară le-a afectat nivelul zahărului din sânge. Voluntarii au fost repartizați aleatoriu în două grupuri. Unul a fost grupul de control, iar celălalt a consumat o băutură caldă cu scorțișoară.
„Rezultatele au arătat că pudra de scorțișoară induce o „reducere semnificativă” a nivelului de zahăr din sânge după 30 de minute”, a spus dr. Ponomareva.
Mai mult, studiul a concluzionat că scorțișoara a îmbunătățit profilurile de glucoză și lipide la persoanele cu diabet de tip 2, potrivit actualno.com.
Ceaiul de scorțișoară poate fi preparat prin dizolvarea a 1/4 linguriță de condiment într-o cană cu apă clocotită timp de 10 minute.
Testarea glicemiei este esenţială
Chiar dacă este o boală fără simptome spectaculoase, diabetul zaharat este o boală cronică gravă care trebuie tratată cu toată seriozitatea.
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a trăi o viață sănătoasă dacă aveți diabet este să vă controlați glicemia (zahărul din sânge).