Din cuprinsul articolului
Tepache este o băutură fermentată originară din Mexic. Numele său provine de la cuvântul nahuatl tepatli, care se traduce prin „băutură din porumb”.
În ultimii ani, această rețetă a suferit modificări, iar în prezent este preparată cu coajă de ananas, piloncillo, apă și o combinație de condimente, inclusiv scorțișoară, cuișoare și ghimbir.
Acest elixir este o sursă excelentă de probiotice, care nu numai că întărește sistemul imunitar, dar are și un efect diuretic care ajută la eliminarea lichidelor reținute.
Tepache își are originea în civilizațiile pre-hispanice din Mexic. Versiunea sa originală consta într-o băutură din porumb fermentat. Cu toate acestea, modul de preparare s-a schimbat de-a lungul timpului.
După cucerirea din secolul al XVI-lea, porumbul a fost înlocuit cu sucuri de fructe, cel mai des folosit fiind sucul de ananas.
Tepache tradițional conține o cantitate mică de alcool derivat din procesul său natural de fermentare. În general, acesta conține un procent de alcool de până la 2%.
Ingredientul principal al tepache este ananasul, un fruct care nu numai că îi oferă un gust delicios, dar și o serie de beneficii pentru sănătate.
Ananasul este cunoscut pentru conținutul său ridicat de fibre, care ajută digestia prin accelerarea tranzitului intestinal și prevenirea unor probleme precum hemoroizii.
În plus, bromelaina, un grup de enzime prezente în ananas, contribuie la eliminarea paraziților și a microorganismelor, întărind sistemul imunitar.
Potrivit Fundației Spaniole de Nutriție, acesta acționează ca un inhibitor al formării nitrozaminelor, substanțe legate de dezvoltarea bolilor cronice.
Pe de altă parte, este un diuretic puternic, care favorizează eliminarea lichidelor reținute în organism.
Datorită procesului său de fermentare, tepachele contribuie și la menținerea echilibrului microbiotei. Bacteriile prezente transformă zaharurile în alcool și acid lactic, generând o băutură probiotică care îmbunătățește flora intestinală.
Ingrediente
Pregătire
Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit care este alimentul de post la care românii ar trebui…
Vă simțiți mai bine atunci când sunteți în aer liber - chiar dacă este vorba…
Horoscopul zilei de sâmbătă, 16 noiembrie 2024, spune că cele mai multe zodii văd o…
Peste 3.600 de euro pe locuitor au fost cheltuiţi în medie, în anul 2022, în…
Cancerul pulmonar este o boală atât de periculoasă, de aceea prevenirea și conștientizarea simptomelor sale…
V-ați întrebat vreodată câte pesticide sunt ascunse în acele mere frumoase și strălucitoare pe care…