Sari la conținut

Băutura miraculoasă care curăță colonul de toate toxinele

detox - pixabay
Detox - Sursa: Pixabay

Sindromul intestinului iritabil, constipație cronică, permeabilitate intestinală crescută, colon iritabil – sunt câteva dintre problemele cu care se confruntă omul modern. Medicii recomandă perioade de detoxifiere perioadică pentru a permite colonului să își îndeplinească mai bine funcțiile.

Este foarte posibil să curățați colonul și să eliminați disconfortul cu produse naturale și inofensive. Consumul regulat al acestei băuturi sprijină procesele naturale de detoxifiere ale organismului, fiind un bun protector inclusiv împotriva paraziţilor intestinali.

Încălziţi 100 ml de apă într-o cratiță. Turnați apă într-un pahar, adăugați 1/2 linguriță de sare de mare și amestecați. Adăugați apoi 1/2 cană de suc natural de mere, 1 linguriță de ghimbir și două linguri de suc de lămâie.

Ceaiul de ghimbir
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Reţetă simplă de preparat

Această băutură poate fi consumtă de trei ori pe zi – dimineața pe stomacul gol, la prânz înainte de masă și după-amiaza. Este important să acordați atenție şi alimentaţiei. La prânz, este bine să mâncaţi alimente ușoare și sănătoase – legume înăbușite, pește, carne slabă de pui sau de curcan.

Pe parcursul zilei trebuie să beţi cel puţin 6 pahare de apă la temperatura camerei. Sarea de mare ajută organismul să scape mai repede de toxine și îmbunătățește activitatea sistemului digestiv. Mărul, ghimbirul și lămâia stimulează colonul, elimină toxinele dăunătoare și previn balonarea.

Această metodă de curățare a colonului este sigură și eficientă, dar dacă nu vă simțiți bine sau sunteți alergic la oricare dintre ingrediente, trebuie să vă consultați medicul. Consultarea unui specialist este, de asemenea, necesară în timpul sarcinii sau alăptării.

Simptomele colonului iritabil

Sindromul Intestinului Iritabil este o afecțiune cronică comună care afectează intestinul gros și necesită gestionare pe termen lung. Majoritatea pacienților experimentează simptome ușoare până la moderate și pot controla simptomele prin menținerea unui stil de viață sănătos.

Simptomele pot include dureri sau crampe abdominale, balonare, senzație de plin în stomac, tranzit intestinal neregulat (constipație sau diaree), mucus în scaun și senzația de evacuare incompletă.

Analize medicale de laborator

Diagnosticul se bazează în principal pe evaluarea clinică, iar analizele de sânge, investigațiile imagistice și endoscopice sunt recomandate atunci când apar semne de alarmă.

În prima vizită la specialist, se colectează informații legate de simptomele pacientului, cum ar fi modul de apariție, legătura cu defecația și schimbările de tranzit. De asemenea, se ia în considerare istoricul familial de boli gastrointestinale, inclusiv cazurile de cancere digestive în familie.

Se obține și istoricul medical personal al pacientului, inclusiv alte afecțiuni, medicație în curs, intoleranțe alimentare, tratamente anterioare cu antiinflamatoare sau antibiotice, precum și eventuale infecții digestive. Factorii de stil de viață, alimentație și nivelul de stres sunt importanți și trebuie comunicate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel