Din cuprinsul articolului
Băutura miracol. Există o băutura mai puțin cunoscută, care face minuni pentru organismul nostru. Ceaiul de păpădie este un remediu natural extrem de eficient pentru diferite boli, fiind și un aliat de încredere în lupta împotriva excesului de greutate.
Frunzele, tulpinile şi rădăcinile acestei plante ajută la mobilizarea şi eliminarea toxinelor din organism, intensifică tranzitul intestinal şi cresc tonusul întregului organism.
Fiind un diuretic puternic, păpădia permite prin componenta sa amară o mai bună funcţionare a ficatului şi a vezicii biliare.
Păpădia este un coleretic, colagog, laxativ, stumulează peristaltismul tubului digestiv, stimulează secreţia salivară, gastrică şi intestinală. Este un foarte bun tonic amar. De exemplu, puţină lume ştie că sucul de păpădie a fost folosit din cele mai vechi timpuri si pentru tulburările de vedere.
De asemenea, prin proprietatile sale de detoxifiere, tonifică şi dă un aspect sănătos pielii. Păpădia este o mină de aur în ceea ce priveşte vitaminele, mineralele şi oligoelementele, frunzele de păpădie proaspete fiind folosite şi sub formă de salate.
Păpădia face parte din plantele cele mai bogate în provitamina A. Este foarte eficientă în lupta împotriva radicalilor liberi care duc la îmbătrînirea pielii.
Păpădia conţine o catitate mare de vitamine din complexul B, ceea ce îi permite să fie eficientă în tratarea infecţiilor şi în evitarea apariţiei anemiilor. Păpadia conţine colina (compus important în afecţiunile hepatice), vitaminele C, D şi K precum şi flavonoide şi carotenoide.
Indicațiile pentru sănătate ale ceaiului de păpădie:
Pentru uz terapeutic sînt folosite atît frunzele cît şi rădăcinile de păpădie. Dacă doriţi mai mult un diuretic folosiţi mai degrabă frunzele, dar dacă doriţi să trataţi afecţiunile hepatice folosiţi rădăcinile.
Băutura poate fi făcută din flori de păpădie proaspăt culese de pe câmp, dar asigurați-vă că acestea sunt cât mai tinere și să nu fie stropite cu diverse substanțe.
Ele trebuie spălate bine, se toarnă apă fierbinte peste flori sau frunze și se lasă la macerat timp de 15-20 de minute.
Dacă știți că aveți o reacție alergică la această plantă, nu beți ceai de păpădie. De asemenea, consultați-vă medicul dacă luați diuretice, litiu sau diferite antibiotice.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…