Sari la conținut

Băutura minune pentru sănătatea inimii în zilele caniculare. Fluidifică sângele şi previne apariţia infarctului

Boli cardiace
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Medicii cardiologi atrag atenţia că în zilele toride de vară este esenţială hidratarea, dar şi înlocuirea sărurilor minerale pierdute în urma transpiraţiei. Astfel, realimentarea cu electroliţi se poate face consumând prafuri speciale din farmacii sau, mai simplu, consumând alimente capabile să înlocuiască sărurile respective.

În acest sens, una dintre cele mai indicate băuturi este sucul de roşii, care abundă în substanţe ionice şi minerale, precum sodiul, potasiul și magneziul, care previn stările de hipoglicemie sau hipocalcemie, specifice în special perioadelor caniculare.

Electroliții apar în țesuturi, sânge, urină și alte fluide corporale și includ sodiu, calciu, potasiu, magneziu etc. Potrivit doc.ro, aceste minerale sunt importante pentru multe funcții ale corpului, cum ar fi menținerea corpului hidratat, controlul sistemului nervos al corpului și echilibrarea nivelurilor acide și bazice ale corpului.

Specialiştii susţin că o eficacitate sporită pentru sănătatea organismului o au roşiile preparate proaspete şi fără conservanţi, sub formă de suc sau bulion, pentru că au un conţinut mai mare de licopen, ce este mai solubil în grăsime.

Trei calităţi terapeutice esenţiale

Sucul de roșii reduce în mod semnificativ tusea, previne anemia și ameliorează simptomele bolilor reumatice. Este şi un remediu natural excelent pentru spasmele musculare, fiind bogat în magneziu (11 mg/100 g).

De altfel, acest tip de suc are în compoziţie nutrienţi esenţiali precum vitaminele A, K, B1, B2, B3, B5 şi B6, dar şi magneziu, fier şi fosfor. Este considerat un remediu foarte bun împotriva infecțiilor şi ajută la detoxifierea organismului, cu indicaţii speciale în anemii şi convalescenţă.

Sucul poate fi o băutură răcoritoare reconfortantă, în care puteţi adăugați sare și puțin busuioc și veți obține cea mai gustoasă băutură, indiferent de anotimp. Iată zece dintre cele mai importante beneficii ale acestui tip de suc:

1. Este bogat în Vitamina C

70% din necesarul de vitamina C din organism este dat de un singur pahar de suc de roșii. Ajută la creşterea imunităţii, îmbunătăţeşte vederea şi menţine sănătatea dinţilor şi a oaselor.

2. Reglează colesterolul din sânge

Datorită licopenului, un antioxidant care protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi, protejează inima şi, pentru că abundă în vitamina B3 (niacină), scade nivelul colesterolului „rău” (LDL), ce duce în timp la formarea plăcilor de aterom. De asemenea, combate hipertensiunea arterială.

3. Detoxifiant natural

Datorită clorului şi a sulfului, este asigurat un proces natural de detoxifiere a organismului, prin „curăţarea” ficatului şi a rinichilor, care filtrează rezidurile din corp. Pentru un beneficiu constant, se recomandă cure periodice în care să se consume zilnic, timp de o săptămână, un pahar de mărime medie de suc de roşii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel