Din cuprinsul articolului
Beneficiile ovăzului:
1. Reduce colesterolul
O infuzie de ovăz, băută pe stomacul gol este suficientă pentru a reduce colesterolul rău. Ovăzul este bogat în omega6, acid linoleic, grăsimi bune care scad colesterolul.
2. Este sărac în calorii
Ovăzul are puține calorii și este sățios. Conține grăsimi sănătoase, fibre, vitamine, minerale.
3. Este detoxifiant
Ovăzul conține anumiți aminoacizi care ajută la producerea lecitinei în ficat, necesară pentru detoxifiere.În plus, curăță arterele de depozitele de grăsime.
4. Controlează nivelul glucozei
Ovăzul este recomandat diabeticilor. Fibrele solubile pe care le coonține îmbunătățesc digestia și carbohidrații țin sub control nivelul glicemiei.
5.Îmbunătățește digestia
Ovăzul facilitează digestia și previne constipația. Carbohidrații pe care îi conține sunt cu absorbție lentă și mențin senzația de sațietate.meals or overeat.
6. Este anticancerigen
Multe studii au demonstrat că fitochimicalele de ovăz protejează împotriva cancerului.
Cum ne ajută ovăzul să slăbim?
- Ovăzul cu apă consumat pe stomacul gol ajută la slăbit datorită conținutului de vitamine, minerale și fibre și a faptului că ajută la menținerea sațietății.
- Te ajută să slăbești treptat și sănătos
- Ajută la eliminarea toxinelor din organism
- Este diuretic și previne retenția de apă
Cât timp trebuie consumat?
Consumă ovăz cu apă pe stomacul timp de o lună ca să slăbești.
- Ai nevoie de o ceașcă de fulgi de ovăz, un baton de scorțișoară și doi litri de apă.
- Pune în blender fulgii de ovăz cu un pahar de apă și amestecă până obții o pastă omogenă. Apoi poți adăuga restul de apă și scorțișoara. Poți adăuga pentru gust și stevia rebaundiană sau două lingurițe de miere. Pune apoi la frigider ca să ai pentru tot restul zilei.
- Bea un pahar de ovăz cu apă înainte micul-dejun, de prânz și de cină.
Exemplu de dietă cu fulgi de ovăz:
- Mic-dejun: un pahar de ovăz cu apă, un măr și o ceașcă de ceai.
- Prânz: un pahar de ovaz cu apă. Salată de spanac cu sparanghel și nuci și piept de pui la grătar.
- Gustare: o ceașcă de ceai verde
- Cină: un pahar de ovăz cu apă. Vinete la cuptor cu ssfeclă roșie și zeamă de lămâie. La desert un măr copt cu scorțișoară.