Din cuprinsul articolului
Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii recomandă ca încă din tinereţe, dupa vârsta de 25-30 de ani, să se consume alimente sănătoase, inclusiv ceaiuri.
Semnele de avertizare ale apariţiei trombozei venoase profunde în picior pot include dureri, sensibilitate, umflături, căldură, roșeață.
Însă vasele de sânge pot fi curăţate de colesterol chiar și la 70 de ani. Trei pahare pe săptămână din această băutură sunt suficiente pentru a menține vasele de sânge curate și sănătoase , spune Dr. Svetlana Ishchenko.
„Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel mondial. În ultimii 50 de ani, numărul lor a crescut semnificativ. Anumite alimente și băuturi ajută la prevenirea riscului de a dezvolta afecțiuni periculoase. Una dintre aceste băuturi este ceaiul verde”, explică medicul.
Dr. Svetlana Ishchenko susţine că persoanele care includ ceaiul verde în dieta lor au inimi și vase de sânge mai sănătoase. Faptul este că acest ceai are un efect direct asupra arterelor. „Cei care beau ceai verde în mod regulat au un sistem cardiovascular mai sănătos. Ceaiul verde este bogat în polifenoli, care au un efect pozitiv asupra arterelor noastre”, spune medicul.
Oamenii de știință au studiat în repetate rânduri efectele ceaiului verde asupra sănătății. Se știe că anumiţi compuși scad nivelul colesterolului și distrug placa de pe pereții vaselor de sânge care provoacă blocaje. În plus, ceaiul verde scade tensiunea arterială.
Consumul de ceai verde de cel puțin 3 ori pe săptămână reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral cu 25%, a constatat o analiză la scară largă publicată în European Journal of Preventive Cardiology.
La această concluzie au ajuns oamenii de știință care, timp de 7 ani, au studiat indicatorii de sănătate ai persoanelor care beau regulat ceai verde și rar (de mai puțin de 3 ori pe săptămână).
Cauza problemelor cu inima și vasele de sânge în multe cazuri este oxidarea lipoproteinelor cu densitate scăzută. Ca urmare, se formează plăci aterosclerotice, care îngustează lumenul vaselor de sânge și duc la tulburări ale fluxului sanguin. Catechinele găsite în frunzele de ceai verde reduc oxidarea.
Acesta este rezultatul acțiunii cofeinei, această substanță este cea care poate crește cantitatea de dopamină din organism. În plus, cofeina ajută la reducerea producției de adenozină, adică blochează inhibarea sistemului nervos.
Consumul moderat de ceai verde are un efect pozitiv asupra concentrării, întărește memoria și îmbunătățește starea de spirit. Nivelul de cofeină din ceai este mult mai scăzut decât în cafea, astfel încât ceaiul nu dăunează sănătății.
Un alt aspect al beneficiilor polifenolilor este lupta împotriva celulelor atipice și reducerea efectelor razelor ultraviolete. Deși ceaiul verde nu este un medicament, el servește la prevenirea cancerului. În acest stadiu al cercetării medicale, mecanismul exact de acțiune al ceaiului verde asupra celulelor atipice nu este pe deplin stabilit.
Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…
Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…
Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…
Horoscop 25 noiembrie. Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…
Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…