Din cuprinsul articolului
Băutura care curăță sângele de colesterol și toxine: Consumați-o între mese. Nutriționistul rus Dr. Polina Zhuravleva spune că sucul de sfeclă curăță sângele de acumularea de colesterol rău . Nutriționistul spune că consumul de suc de sfeclă între mese ajută eficient la purificarea sângelui.
„Sucul de sfeclă roșie este un mare purificator al sângelui. Beți-l între mese. „Consumul regulat al acestei băuturi miraculoase are un efect benefic asupra sângelui și a tractului gastrointestinal”, spune medicul.
Vitamine și alimente care subțiază sângele
Dr. Zhuravleva adaugă că un exces de colesterol și alte componente grase se pot acumula în sângele unei persoane, care se pot lipi în formațiuni mai mari – plăci, și pot deteriora vasele de sânge, inima și alte organe.
Specialistul sfătuiește să îl folosiți diluându-l cu suc de morcovi sau de mere într-un raport de 150 la 50 ml. „Nu ar trebui să beți suc de sfeclă în forma sa pură – provoacă greață și dureri de cap”, subliniază nutriționistul.
Dr. Zhurnavleva reamintește că băuturile din sfeclă roșie pot scădea tensiunea arterială și nu sunt întotdeauna potrivite pentru persoanele cu hipotensiune arterială.
Proprietatea de a purifica sângele o are și cocktailul usturoi-lămâie – un amestec de usturoi măcinat și lămâi, asezonat cu miere. Ar trebui să îl consumați o lingură pe zi.
Alte beneficii ale sucului de sfeclă roșie
Sucul de sfeclă proaspăt stors este foarte util pentru organismul nostru. Este bogat în antioxidanți, ajută la eliminarea deșeurilor și toxinelor acumulate, întărește sistemul cardiovascular, curăță favorabil ficatul, are un efect pozitiv asupra stării pielii, părului și unghiilor și, de asemenea, susține funcția creierului.
Sucul „luptă activ” împotriva diabetului – adică stabilizează nivelul zahărului din sânge și, de asemenea, furnizează organismului un număr mare de oligoelemente importante, potrivit actualno.com.
100 ml de suc de sfeclă presat direct conține 61 de kilocalorii. Aceasta include 14 grame de carbohidrați, câte 1 gram de proteine și fibre dietetice și aproximativ 84 de grame de apă. Nu există grăsimi în acest suc. Sucul de sfeclă conține, de asemenea, vitamine, macro- și microelemente necesare pentru funcționarea normală a organismului.
Sucul de sfeclă roșie este cel mai valoros suc pentru formarea globulelor roșii și pentru îmbunătățirea compoziției sângelui. Pentru femei, acest suc este deosebit de util. Se recomandă consumul a 0,3 litri de acesta pe zi (ideal amestecat cu suc de morcov) timp de 20 de zile.