Din cuprinsul articolului
Mesele copioase de sărbători pot avea un impact semnificativ asupra sistemului digestiv din cauza cantității mari de alimente consumate și a alegerilor alimentare bogate în grăsimi, calorii și zahăr.
Mâncărurile festive, adesea bogate în carne, sosuri și prăjituri, pot conține o cantitate semnificativă de grăsimi. Grăsimile pot întârzia golirea stomacului și pot provoca senzația de greutate și disconfort abdominal, balonare și indigestie.
Pentru o digestie uşoară după mesele copioase de sărbători, există o băutură care ajută la relaxarea mușchilor tractului digestiv, reducând astfel senzația de balonare și disconfort.
Este vorba despre ceaiul de fenicul, binecunoscut pentru beneficiile sale asupra digestiei. Potrivit specialiştilor, semințele de fenicul relaxează musculatura stomacului și stimulează activitatea bilei, ceea ce înseamnă că îmbunătățesc digestia și reduc durerea de stomac.
În plus, feniculul contribuie la eliminarea gazelor intestinale și reduce balonarea, fiind indicat și în caz de constipație. Semințele de fenicul sunt eficiente și în ameliorarea sindromului de colon iritabil, studiile arătând că poate reduce simptomele și poate îmbunătăți calitatea vieții pacienților.
Feniculul conține uleiuri esențiale, cum ar fi anetolul, care au proprietăți antiinflamatoare și ajută la reducerea formării de gaze și balonării în tractul digestiv.
Pentru prepararea ceaiului de fenicul ai nevoie de:
Zdrobește cele 2 lingurițe de semințe de fenicul cu ajutorul unei lame de cuțit. Poți folosi și un mojar dacă nu ai suficientă îndemânare pentru a zdobi semințele cu ajutorul cuțitului.
Pune semințele zdrobite într-o cană și acoperă-le cu apă fierbinte, 250 ml. Acoperă cana cu o farfuriuță și lasă să se infuzeze în jur de 10 minute. Strecoară apoi ceaiul și, opțional, îndulcește-l cu miere.
Ceaiul de fenicul poate ajuta la neutralizarea acidului stomacal și la reducerea simptomelor de indigestie și aciditate. Pentru ca acesta să-şi facă efectul, se bea cu 30 de minute înainte de masă.
În general, se recomandă să nu se consume mai mult de trei căni de ceai de fenicul pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Dacă ceaiul se administrează pe termen lung, e indicat ca, o dată la 6 săptămâni, să se ia o pauză de 10 zile.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…