Din cuprinsul articolului
Consumul regulat al acestei băuturi sprijină procesele naturale de detoxifiere ale organismului, fiind un bun protector inclusiv împotriva paraziţilor intestinali.
Prezenţa paraziţilor intestinali poate duce la boli cronice dacă nu sunt depistaţi şi eliminaţi la timp prin tratament. Paraziţii sunt microorganisme pătrund în organism şi folosesc sistemul digestiv drept adăpost, hrănindu-se cu nutrienţii acestuia.
Paraziţii intestinali în corpul uman se manifestă printr-o serie de simptome ce variază de la diaree, dureri musculare, greaţă, balonare, vărsături, eczeme și diverse erupții ale pielii sau anemie până la oboseală cronică şi probleme cu articulaţiile.
Această băutură care se consumă dimineaţa pe stomacul gol este ușor de preparat: diluați 1 lingură de miere într-un pahar de apă caldă. Se amestecă totul bine și se bea pe stomacul gol.
Potrivit specialiştilor, consumul zilnic de apă cu miere în fiecare zi susţine funcționarea tuturor organelor gastrointestinale, îmbunătățeşte imunitatea şi activitatea celulelor hepatice şi reduce inflamația din organism.
În plus, consumul de apă cu miere poate fi benefic din următoarele motive:
– favorizează pierderea în greutate, mai ales dacă este consumată în locul băuturilor zaharoase cu un conținut ridicat de zahăr sau cofeină.
– menține normal nivelul de lichide din organism;
– combate constipația și simptomele de reflux acid;
– ameliorează durerile de gât și calmează tusea, fiind o alternativă mai naturală la siropurile/comprimatele antitusive;
– îmbunătățește calitatea somnului datorită conținutului său de carbohidrați, care eliberează neurotransmițătorul calmant serotonina;
– reduce edemele;
– combate greața (mai ales dacă adăugați ghimbir);
– previne stresul oxidativ (în special mierea crudă și mierea de manuka, care au proprietăți antioxidante și antimicrobiene puternice);
– atenuează simptomele de alergie. Mierea, în special cea de producție locală, conține enzime și alți compuși care ajută organismul să se obișnuiască cu alergenii, inclusiv cu polenul.
– asigură un boost de energie datorită zaharurilor și carbohidraților pe care le conţine.
Mierea scurtează chiar și perioada de recuperare și ajută la întărirea oaselor. Consumul ei ajută la normalizarea nivelului de colesterol prin creșterea nivelului de colesterol „bun” HDL.
Consumată cu moderație, apa cu miere vă poate ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă sau chiar să slăbiți. Astfel, o porție de apă cu miere conține 6-12 grame de zahăr și 25-50 de calorii, în timp ce apa minerală conține aproximativ 30 de grame de zahăr și mai mult de 100 de calorii.
Atunci când este combinată cu scorțișoară, mierea menține nivelul normal al zahărului din sânge și combate alergiile, deoarece scorțișoara este bogată în polifenoli și alți antioxidanți. În plus, scorțișoara are efecte antiinflamatorii, antidiabetice, antimicrobiene, anticancerigene și hipolipemiante.
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…