Băutura galbenă care îmbunătățește în mod semnificativ nivelul zahărului din sânge în doar câteva ore

Din cuprinsul articolului

Diabetul de tip 2 se poate dovedi împovărător dacă nivelul zahărului din sânge este lăsat să se dezvolte. Din fericire, îmbunătățirea dietei poate îmblânzi nivelul zahărului din sânge. Cercetările au descoperit că o băutură galbenă poate scădea „în mod semnificativ” nivelul zahărului din sânge și acest efect se manifestă în câteva ore.

Diabetul de tip 2 este un produs al producției slabe de insulină. Insulina este un hormon care este responsabil pentru reglarea zahărului din sânge – principalul tip de zahăr din sânge. Dacă aveți diabet de tip 2, secreția de insulină este împiedicată, iar rezultatul este un nivel necontrolat al zahărului din sânge. Aici intervine dieta. Puteți imita efectul insulinei prin revizuirea dietei.

Anumite produse au fost promovate pentru capacitatea lor de a regla nivelurile de zahăr din sânge.

Nivelurile de zahăr din sânge cresc ca răspuns la consumul de alimente specifice, așa că cheia este să consumi produse care să contracareze această creștere și să modereze impactul zahărului din sânge.

Ceaiul de ghimbir s-a dovedit a fi deosebit de folod în acest proces, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Ghimbirul este cel mai des folosit ca ingredient în bucătăria din Asia de Sud-Est și India, dar rădăcina picantă a fost folosită în mod tradițional de secole. Puteți lua ghimbir proaspăt, uscat sau sub formă de pudră sub formă de ceai, în alimente sau ca supliment.

Condimentul are multe beneficii potențiale, dar un studiu publicat în Journal of Ethnic Foods s-a concentrat în special pe: reducerea nivelului de zahăr din sânge.

În acest scop, cercetătorii au efectuat o revizuire sistematică a utilizării ghimbirului pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge.

„Câteva studii clinice recente publicate în 2013 și 2014, deși mici, au adăugat noi dovezi contradictorii, dar convingătoare despre utilizarea ghimbirului în tratarea diabetului la oameni”, au scris cercetătorii studiului.

Pentru a ajunge la o concluzie mai definitivă, au efectuat o revizuire sistematică și o meta-analiză a dovezilor disponibile pentru utilizarea ghimbirului pentru a trata diabetul.

Au fost identificate cinci studii clinice randomizate (RCT) și incluse în meta-analiză.

RCT-urile sunt studii prospective care măsoară eficacitatea unei noi intervenții sau tratament. Deși nici un studiu nu este probabil să demonstreze cauzalitatea în sine, randomizarea reduce părtinirea și oferă un instrument riguros pentru a examina relațiile cauză-efect dintre o intervenție și rezultat.

Patru dintre RCT-uri au fost considerate de înaltă calitate și au durat mai multe săptămâni; unul a durat doar 30 de zile și a fost considerat de calitate scăzută.

Pentru a măsura impactul asupra nivelurilor medii de zahăr din sânge, cercetătorii au acordat o atenție deosebită impactului asupra glicemiei a jeun și asupra HbA1c în studii.

Creșterea glicemiei măsoară nivelul mediu de zahăr din sânge după un post de opt ore, iar HbA1c măsoară glicemia pe parcursul a două până la trei luni.

Deci, ce au aflat cercetătorii?

Suplimentarea cu ghimbir a scăzut „semnificativ” concentrațiile de glucoză din sânge și nivelurile de HbA1c, au scris ei.

Cercetătorii au concluzionat: „Suplimentele cu rădăcină de ghimbir scad semnificativ glicemia și nivelul HbA1c.

Atunci când este combinată cu intervenții legate de alimentație și stilul de viață, poate fi o intervenție eficientă pentru gestionarea diabetului zaharat de tip 2”.

Recent Posts

Pensionarii care vor primi 360 de lei în plus la pensie începând cu 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, pensiile vor fi majorate cu 12,3%, indexare care include rata…

28 de minute ago

HOROSCOP de weekend 15-17 noiembrie 2024. Zodiile avantajate de astre

Un nou tranzit astrologic anunţă un sfârşit de săptămână benefic pentru patru zodii, care vor…

58 de minute ago

UMF Carol Davila se menţine în topul celor mai bune universităţi din lume

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti este prezentă şi în ediţia 2024…

o oră ago

REVOLUŢIONAR. Oamenii de ştiinţă au găsit „cheia” pentru un creier sănătos

Cercetătorii americani au făcut o descoperire despre sănătatea creierului, organul cel mai complex în care…

2 ore ago

Pensie de 3.400 de lei, deși nu are nici un an de muncă! Vedetele care primesc acești bani

În cazul pensiilor mari primite fără ani de muncă efectivă, o practică frecventă în trecut…

2 ore ago

Alegeri prezidențiale 2024. Cine este Cristian Terheș, candidatul susținut de PNCR la alegerile prezidențiale 2024

Cristian Terheș  este candidatul susținut de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) la alegerile prezidențiale…

2 ore ago

Citeste si: