Băutura extrem de populară care reduce riscul de boli de inimă. Conține o substanță activă benefică pentru sistemul cardiovascular

Băutura extrem de populară care reduce riscul de boli de inimă. Consumul zilnic de suc de portocale poate aduce beneficii sănătății inimii datorită acestui puternic antioxidant.

Consumul de suc 100% de portocale (precum și alte sucuri de citrice 100%) vă poate aduce beneficii sănătății în mai multe moduri decât te-ai fi așteptat.

Nutriționiștii spun că datorită hesperidinei, un antioxidant care se găsește în citrice precum portocalele, consumul de suc de portocale 100% poate reduce riscul de boli de inimă, poate îmbunătăți sănătatea sângelui și poate reduce inflamația cronică.

Ce este hesperidina și care sunt beneficiile pentru sănătatea inimii

Hesperidina este o substanta chimica din plante care este clasificata drept ,,bioflavonoid”. Hesperidina, singură sau în combinație cu alte bioflavonoide din citrice (cum ar fi diosmina), este cel mai frecvent utilizată pentru afectiuni ale vaselor de sange, cum ar fi hemoroizi, vene varicoase si circulatie venoasa deficitara (staza venoasa).

Ca antioxidant, ajută la protejarea celulelor de deteriorarea oxidativă care poate duce la boli de inimă. Poate fi protector împotriva inflamației și a bolilor de inimă.

Hesperidina este un pigment vegetal cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Se găsește în principal în citrice precum portocale, lămâie, grapefruit și mandarine, precum și în sucurile lor 100%. Acest lucru este important pentru că antioxidanții ajută la tamponarea radicalilor liberi care pot provoca deteriorarea celulelor.

Consumul de suc de citrice 100%, cum ar fi sucul de portocale, a fost legat de un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral ischemic.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Băutura extrem de populară care poate reduce riscul de boli de inimă

Sucul de portocale conține compuși vegetali, cum ar fi flavonoidele, care pot fi asociați cu rezultate pozitive pentru sănătatea inimii. Flavonoidele specifice au fost legate de rezultate precum o reducere a evenimentelor cardiovasculare, o reducere a riscului de accident vascular cerebral atât pentru bărbați, cât și pentru femei și un risc redus de boală coronariană la femeile aflate în postmenopauză.

În special, aporturile mai mari de hesperidină furnizate de suc de portocale 100% au fost legate de rezultate pozitive ale tensiunii arteriale, precum și de o reducere a markerilor inflamatori, care, la rândul lor, beneficiază de sănătatea inimii, potrivit unui studiu publicat în Critical Reviews in Food Science and Nutrition.

„Experimentarea inflamației cronice poate crește riscul unei persoane de a dezvolta o gamă largă de boli cronice, cum ar fi diabetul, anumite tipuri de cancer și bolile de inimă, astfel încât gestionarea acesteia poate ajuta oamenii să trăiască o viață mai sănătoasă”, nutriționistul Lauren Manaker, potrivit The Healthy.

În concluzie, un pahar de suc de portocale dimineața sau adăugarea acestuia în smoothie-ul tău poate fi extrem de benefică pentru sănătatea ta pe termen lung, atâta timp cât alegi tipul potrivit.

„Simplul fapt de a bea un pahar cu suc de portocale 100% poate avea un efect profund asupra sănătății tale generale. Atâta timp cât sucul nu este o „băutură” de suc de portocale făcută cu adaos de zahăr, acest suc natural poate ajuta mult”, a mai spus Manaker.

Recent Posts

Rețete de post delicioase şi sănătoase de la Mănăstirea Prislop

Călugăriţele de la Mănăstirea Prislop le-au explicat gospodinelor cum să prepare cele mai gustoase rețete…

5 ore ago

Horoscop Camelia Pătrășcanu. Atenționare: O zodie primește o lecție dură

Horoscop Camelia Pătrășcanu. În perioada în care Soarele traversează zodia Scorpionului, între 23 octombrie și…

6 ore ago

5 ponturi pentru a depăși cu ușurință trecerea la ora de iarnă. Cât durează adaptarea organismului?

În noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, spre duminică, 27 octombrie, se va face trecerea la…

6 ore ago

Undă verde pentru noua conducere a Colegiului Medicilor din România

Prof. univ. dr. Cătălina Poiană, medic primar endocrinolog la Institutul C.I. Parhon, a fost aleasă…

7 ore ago

Tunsoarea „Breakup” – un nou trend în vogă pe TikTok

Un nou viral face furori pe TikTok! Femeile care aleg să se tundă pe această…

7 ore ago

Ce este interzis să faci de Sfântul Dumitru. Ai ghinion tot anul dacă nu respecți tradiția, pe 26 octombrie

Pe 26 octombrie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Dumitru, Izvorâtorul de Mir, considerat…

7 ore ago

Citeste si: