Din cuprinsul articolului
Băutura elixir. Din ce în ce mai mulți oameni înclină spre un stil de viață mai sănătos, iar dieta este o parte esențială a acesteia. Ceaiul verde Matcha, adesea cunoscut sub numele de „bijuteria verde”, este un membru unic și vibrant al familiei de ceai.
Spre deosebire de ceaiurile tradiționale, în care frunzele sunt înmuiate și aruncate, matcha conține frunze tinere de ceai măcinate fin, consumate în întregime. Cu o istorie bogată care datează din vechile culturi chineză și japoneză, Matcha a fost mult timp celebrată pentru proprietățile sale terapeutice.
Această pulbere verde este plină de antioxidanți, vitamine și minerale și este o sursă de aminoacid unic L-teanină. L-teanina a fost asociată cu reducerea stresului și creșterea performanței cognitive, făcând Matcha o alegere favorită printre cei care caută vitalitate fizică și mentală.
Accelerează metabolismul: Metabolismul, procesul complex prin care corpurile noastre transformă alimentele în energie, joacă un rol fundamental în sănătatea noastră generală. Un metabolism eficient ne asigură că ardem caloriile și greutatea în mod eficient. Aici intră în scenă ceaiul verde Matcha ca catalizator pentru activarea metabolică.
Termogeneză crescută: Matcha conține un tip de catechină numit epigalocatechin galat (EGCG), cunoscut pentru proprietățile sale termogenice. EGCG ajută la creșterea ratei organismului de ardere a caloriilor, susținând eforturile de gestionare a greutății.
Oxidare îmbunătățită a grăsimilor: Studiile au sugerat că combinația de EGCG și cofeină găsită în matcha poate stimula oxidarea grăsimilor, făcându-l un potențial aliat în promovarea pierderii de grăsime. Aceasta înseamnă că atunci când sorbi o ceașcă de matcha, ingerezi întreaga frunză, culegând beneficiile nutriționale abundente și concentrate.
Glicemie stabilă și rezistență îmbunătățită: Combinația unică de nutrienți a lui Matcha, inclusiv L-teanina, poate ajuta la reducerea poftei de gustări cu zahăr. Spre deosebire de cafea, conținutul de cofeină din matcha oferă alte surse de cofeină. Acest lucru poate îmbunătăți performanța fizică și rezistența.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…