Din cuprinsul articolului
Helicobacter pylori este o bacterie care se regaseste in mucoasa gastrica si determina in mod frecvent aparitia ulcerului peptic. H.pylori este o bacterie Gram negativa ce produce cele mai multe infectii la nivel mondial, cuprinzand pana la 2/3 din populatia totala a globului.
Bioenergoterapeutul a dezvăluit cum se poate prepara bautura pentru a remedia acestă infectare la nivelul stomacului.
„Băutura se realizează din trei plante: sunătoare, coada şoricelului şi flori de gălbenele. Se face acest cocktail de câte două linguri de fiecare plantă în parte.
Se pun 6 linguri de plante, la un litru de apă şi se lasă la infuzat”, a explicat bioenergoterapeutul.
Lidia Fecioru specifică cum se administrează acest ceai de plante: „Se beau 100 de grame, de trei ori pe zi, înainte de masă, timp de 45 de zile”, a explicat Lidia Fecioru în emisiunea Adevăruri ascunse.
Simptome Helicobacter Pylori
Majoritatea infectiilor cu Helicobacter pylori evolueaza asimptomatic, insa exista si situatii in care bacteria determina cresterea pH ului la nivelul secretiei gastrice, favorizand aparitia leziunilor mucoasei ce captuseste stomacul si/sau duodenul.
Helicobacter pylori prezinta capacitatea de a induce recrutarea de celule active din punct de vedere imunologic, reprezentate de citokine factor de necroza tumorala α si interferon care actioneaza independent de agentul bacterian, inducand modificari patologice la nivelul mucoasei gastrice/duodenale.
Tabloul clinic al pacientilor care prezinta infectie cu H,pylori este alcatuit in mod uzual din urmatoarele simptome si manifestari:
- Senzatia de arsura gastrica
- Dureri epigastrice (in partea superioada a abdomenului) accentuate a jeun, pe nemancate
- Senzatie de greata
- Lipsa poftei de mancare
- Eructatii frecvente
- Senzatia de plenitudine post prandiala (dupa masa)
- Satietate precoce
- Pierdere ponderala neintentionata.
Ulcerul duodenal evolueaza cu durere abdominala si senzatie de foame la 2-3 ore dupa ingestia alimentara sau in timpul noptii.
Complicatiile ulcerului peptic sunt:
- Perforatie – ulcerul erodeaza intreaga grosime a peretului gastric/duodenal
- Penetratie – erodarea se extinde la organele invecinate-pancreas
- Hemoragia gastro-intestinala, anemie si stenoza pilorica.