Din cuprinsul articolului
Ceaiul verde este rezultatul unei băuturi produse din planta Camellia sinensis, care este folosită în mod obișnuit în dieta persoanelor care doresc să piardă în greutate, dar are compuși fenolici, catechine și flavonoide, precum și cofeină.
„Acești compuși acționează ca antioxidanți și exercită o acțiune hipoglicemiantă, anti-obezitate, antiinflamatoare, antibacteriană, antivirală, antimutagenică și stimulantă”, astfel încât se crede că poate preveni un număr semnificativ de boli.
Site-ul de sănătate, frumusețe și îngrijire personală Tua Saúde oferă o listă a câtorva dintre patologiile pe care consumul acestui ceai le poate preveni; este important de menționat că, pentru a-și face efectul, acesta trebuie să fie însoțit de o dietă sănătoasă, echilibrată și de o activitate fizică frecventă.
Ceaiul verde este disponibil în supermarketuri, magazinele de produse naturiste și magazinele online și se găsește sub diferite forme: capsule, pliculețe de ceai sau pulbere. Înainte de a-l consuma, este indicat să cereți aprobarea unui medic specialist pentru a evita reacțiile adverse.
Consumul regulat de ceai verde ajută la reglarea nivelului de colesterol, în special al așa-numitului colesterol „rău” LDL, datorită puterii sale antioxidante. De asemenea, acesta inhibă formarea cheagurilor de sânge, reducând riscul de tromboză, atac de cord și accident vascular cerebral.
Catechinele prezente în ceaiul verde au acțiuni antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii care întăresc bacteriile benefice din intestin și le combat pe cele rele, menținând sănătatea intestinală și prevenind apariția infecțiilor și a bolilor inflamatorii la nivelul acestor organe, potrivit Tua Saúde.
În plus, cofeina stimulează mișcările naturale ale intestinului, facilitând eliminarea materiilor fecale și ajutând la combaterea unor afecțiuni precum constipația.
Diabetul de tip 2 implică niveluri ridicate de zahăr în sânge din cauza unor probleme precum rezistența la insulină sau incapacitatea organismului de a produce insulină. Studiile au arătat că ceaiul verde poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și reduce nivelul de glucoză.
Un studiu efectuat pe japonezi a constatat că persoanele care consumau mai mult ceai verde aveau un risc cu 42% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2.
În mod similar, o analiză a șapte studii care au implicat un total de 286.701 persoane a concluzionat că persoanele care au consumat ceai verde au avut un risc cu 18% mai mic de a deveni diabetici, informează Healthline.
Compușii din ceaiul verde stimulează metabolismul și promovează transformarea grăsimilor în calorii.
Acesta este motivul pentru care este un aliment care se regăsește adesea în produsele comerciale de ardere a grăsimilor și de slăbire, potrivit site-ului Cuerpo Mente.
Conținutul său ridicat de antioxidanți întârzie îmbătrânirea celulară, pentru că luptă împotriva radicalilor liberi, menținând pielea hidratată, cu un aspect sănătos și prevenind formarea ridurilor, precizează Tua Saúde.
În plus, catechinele ajută la reducerea producției de glicație avansată (AGE), reducând inflamația și prevenind lăsarea pielii.
Se spune că acest tip de ceai nu numai că îmbunătățește funcția cerebrală pe termen scurt, dar poate proteja creierul de îmbătrânire.
Potrivit sursei citate, dovezile științifice au arătat că compușii de catehină au mai multe efecte protectoare asupra neuronilor, reducând potențial riscul unor afecțiuni precum Alzheimer și Parkinson. Aceste studii au fost efectuate în eprubete și pe animale.
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…