Băutura care trebuie consumată pe stomacul gol. Curăță ficatul de grăsime și toxine

Ficatul reprezintă cel mai mare organ din organism. Contribuie la digerarea alimentelor, la stocarea energiei și la înlăturarea toxinelor. Boala ficatului gras este o afecțiune în care grăsimea se acumulează în ficat.

Potrivit MedlinePlus, există două tipuri principale:

  • Boala ficatului gras non-alcoolică
  • Boala alcoolică a ficatului gras, numită și steatoză hepatică alcoolică.

Ce este boala hepatică grasă non-alcoolică?

Boala ficatului gras non-alcoolică este un tip de boală a ficatului gras care nu este legată de consumul de alcool. Există două tipuri:

  • Ficatul gras simplu: Există grăsime în ficat, dar există puțină sau deloc inflamație sau leziuni ale celulelor hepatice. În general, ficatul gras simplu nu este prea grav pentru a provoca leziuni hepatice sau complicații.
  • Steatoza hepatică non-alcoolică: Există inflamație și deteriorare a celulelor hepatice, precum și grăsime. Inflamația și deteriorarea celulelor hepatice pot provoca fibroză sau cicatrizare a ficatului. Steatoza poate duce la ciroză sau cancer hepatic.

Care sunt simptomele bolii ficatului gras?

În general, atât boala ficatului gras, cât și boala ficatului gras alcoolic sunt afecțiuni silențioase, care au puține sau niciun simptom. Dacă aveți simptome, este posibil să vă simțiți obosit sau să aveți disconfort în partea superioară dreaptă a abdomenului.

Printre tratamentele naturiste pentru ficatul gras putem gasi si utilizarea unui ceai minune, care se consumă dimineața, pe stomacul gol.

Sursa foto arhiva Doctorul Zilei

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat la Antena 3 cum se prepară ceaiul din măceșe uscate, ideal pentru boala ficatului gras.

„Într-un termos de circa 1 litru, se pun 20 boabe de măceşe, se pune apă fierbinte peste ele şi se lasă 12 ore.

Apoi se toarnă din ceai într-un pahar şi punem trei linguri de sorbitol sau xilitol, amestecăm bine şi se bea o dată, dimineaţa, pe stomacul gol.

Peste 20 de minute, se bea încă un pahar. După jumătate de oră, punem mânca”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la Antena 3.

Potrivit Lidiei Fecioru, acest procedeu se repetă de şase ori, din două în două zile.

E o cură de tratament bună pentru ficat, spune bioenergoterapeutul.

Recent Posts

Horoscop Urania. Zodiile care vor avea probleme de sănătate în perioada 16-22 noiembrie

Horoscop Urania 16-22 noiembrie 2024. Astrologul Urania dezvăluie care sunt zodiile ce vor întâmpina posibile…

15 minute ago

Șapte cauze nebănuite pentru care ai probleme de memorie

Problemele de memorie nu trebuie ignorate, mai ales când apar frecvent și afectează calitatea vieții.…

45 de minute ago

Ce spune vârsta primei menstruații despre o femeie

Vârsta la care o femeie experimentează prima menstruație, cunoscută sub numele de menarhă, poate oferi…

o oră ago

Acești pensionari vor primi 1.800 lei în plus la pensie în decembrie

Un număr impresionant de 400.000 de pensionari vor primi o sumă de 1.800 lei în…

o oră ago

Spune adio durerilor articulare de iarnă! Sfaturi pentru alinarea durerilor în sezonul rece

Spune adio durerilor articulare de iarnă! Pe măsură ce temperatura scade, mulți oameni experimentează dureri…

2 ore ago

Horoscop 16 noiembrie. Fecioarele primesc o veste minunată, iar Capricornilor li se schimbă viața în bine

Horoscop 16 noiembrie. Se anunță o cu putere transformatoare, care îi obligă pe nativi să…

2 ore ago

Citeste si: