Băutura care trebuie consumată pe stomacul gol. Curăță ficatul de grăsime și toxine

Ficatul reprezintă cel mai mare organ din organism. Contribuie la digerarea alimentelor, la stocarea energiei și la înlăturarea toxinelor. Boala ficatului gras este o afecțiune în care grăsimea se acumulează în ficat.

Potrivit MedlinePlus, există două tipuri principale:

  • Boala ficatului gras non-alcoolică
  • Boala alcoolică a ficatului gras, numită și steatoză hepatică alcoolică.

Ce este boala hepatică grasă non-alcoolică?

Boala ficatului gras non-alcoolică este un tip de boală a ficatului gras care nu este legată de consumul de alcool. Există două tipuri:

  • Ficatul gras simplu: Există grăsime în ficat, dar există puțină sau deloc inflamație sau leziuni ale celulelor hepatice. În general, ficatul gras simplu nu este prea grav pentru a provoca leziuni hepatice sau complicații.
  • Steatoza hepatică non-alcoolică: Există inflamație și deteriorare a celulelor hepatice, precum și grăsime. Inflamația și deteriorarea celulelor hepatice pot provoca fibroză sau cicatrizare a ficatului. Steatoza poate duce la ciroză sau cancer hepatic.

Care sunt simptomele bolii ficatului gras?

În general, atât boala ficatului gras, cât și boala ficatului gras alcoolic sunt afecțiuni silențioase, care au puține sau niciun simptom. Dacă aveți simptome, este posibil să vă simțiți obosit sau să aveți disconfort în partea superioară dreaptă a abdomenului.

Printre tratamentele naturiste pentru ficatul gras putem gasi si utilizarea unui ceai minune, care se consumă dimineața, pe stomacul gol.

Sursa foto arhiva Doctorul Zilei

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat la Antena 3 cum se prepară ceaiul din măceșe uscate, ideal pentru boala ficatului gras.

„Într-un termos de circa 1 litru, se pun 20 boabe de măceşe, se pune apă fierbinte peste ele şi se lasă 12 ore.

Apoi se toarnă din ceai într-un pahar şi punem trei linguri de sorbitol sau xilitol, amestecăm bine şi se bea o dată, dimineaţa, pe stomacul gol.

Peste 20 de minute, se bea încă un pahar. După jumătate de oră, punem mânca”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la Antena 3.

Potrivit Lidiei Fecioru, acest procedeu se repetă de şase ori, din două în două zile.

E o cură de tratament bună pentru ficat, spune bioenergoterapeutul.

Recent Posts

O zi neagră pentru istoria României. Marea noastră DOAMNĂ s-a stins din viață. A avut o viață de film, iar familia și apropiații sunt sfâșiați de durere

Gabriela Melinescu, o scriitoare cunoscută și apreciată din România, a murit marți, 15 octombrie 2024.…

5 minute ago

Combate invidia cu ajutorul unui ritual puternic. Îți va dezvălui cine nu îți este prieten adevărat

Protejați-vă de invidie cu acest ritual puternic care vă va ajuta să eliminați această energie…

25 de minute ago

Sprijin pentru femei. Ce au făcut 20 de alergători în cadrul ediției din acest an a Maratonului București

Sprijinul pentru o mai bună informare a femeilor. Acțiune inedită în cadrul ediției din acest…

55 de minute ago

Ora de iarnă 2024: Probleme mari pentru 3 semne zodiacale! La ce trebuie să fiți atenți

Odată cu schimbarea anotimpurilor vine și schimbarea orei, care poate fi o adevărată provocare pentru…

o oră ago

Medic: Acesta este cel mai periculos aliment pentru diabetici. Nu este zahărul!

Carnea roșie este unul dintre cele mai riscante alimente pentru persoanele cu diabet, avertizează gastroenterologul…

2 ore ago

A fost cutremur puternic!!! Seismul de peste 6 grade magnitudine, resimțit în mai multe regiuni

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a lovit miercuri estul Turciei, potrivit Centrului Seismologic Mediteranean European,…

2 ore ago

Citeste si: