Din cuprinsul articolului
Această băutură topește grăsimea abdominală, este preparată rapid și ușor! Băutul ajută la accelerarea metabolismului și la reducerea rapidă a țesutului adipos acumulat în abdomen, relatează Dr. Krutika Nanavathi. Ea împărtășește că această băutură se topește literalmente grăsimea din burtă – oricine o poate găti rapid și ușor acasă.
Expertul adaugă că este vorba despre apa de ovăz, care este adesea folosită pentru pierderea în greutate și revenirea la formă după o iarnă lungă. Dacă intenționați să aveți grijă de față, încercați să includeți apa de ovăz în dietă, sfătuiește specialistul.
Care sunt beneficiile apei de ovăz?
Ovăzul este un produs valoros care conține multe micronutrienți și vitamine de care corpul nostru are nevoie. De asemenea, conține calciu, zinc, magneziu, fosfor, siliciu și fier. Ovăzul conține, de asemenea, acizi grași nesaturați.
Laptele de ovăz, o alternativă excelentă
Produsul este acum disponibil ca făină, cereale și băuturi (cum ar fi laptele de ovăz). Și fulgii de ovăz pot fi numite cea mai populară gustare pentru mulți. Laptele de ovăz este o alternativă excelentă la laptele de vacă.
Din fulgii de ovăz pot fi făcute apă de ovăz, care acționează ca un supliment alimentar, accelerând procesul de pierdere în greutate. Apa de ovăz conține cantități mari de fibre beta-glucan. Acest ingredient este cel care încetinește absorbția nutrienților, care reduce semnificativ pofta de mâncare.
Apă din fulgi de ovăz este benefică pentru pierderea în greutate, deoarece nu mai simțiți foame. Cu toate acestea, este important să vă amintiți că băutul apei de ovăz singur nu vă va ajuta să pierdeți în greutate”, spune expertul.
Apă cu fulgi de ovăz: rețetă
Apa de ovăz este foarte ușor de preparat, deoarece conține doar două componente: apă și fulgi de ovăz. Este mai bine să folosiți cereale obișnuite, neprocesate, deoarece acestea sunt mai utile. Luați o jumătate de ceașcă (125 ml) de fulgi de ovăz și turnați-le cu două pahare de apă rece.
Lăsați acest amestec timp de 30 de minute, apoi diluați cu încă 6 pahare de apă. Bate până se omogenizează, se strecoară printr-o strecurătoare. Reziduurile cerealelor pot fi amestecate cu ou și banane și clătite făcute”, spune specialistul.
Când este cel mai bun moment pentru a bea apă de ovăz? În fiecare zi între mese. Consumați doar un pahar din această băutură pe tot parcursul zilei – și după doar o lună de dietă veți observa rezultate eficiente, adaugă expertul.
Beneficii ale fulgilor de ovăz
Potrivit studiilor, consumul zilnic de fulgi de ovaz ajuta la pierderea în greutate. Terciul ar trebui să fie preparat în apă, fără adăugarea de zahăr, miere sau alți îndulcitori.
În plus, nutriționiștii recomandă consumul de fulgi de ovăz în zilele în care activitatea fizică este planificată – carbohidrații complecși sunt digerați mai repede în timpul activităților sportive.
Printre alte proprietăți pozitive ale fulgilor de ovăz se observă efectul asupra tractului gastro-intestinal. Fulgile de ovăz facilitează digestia și elimină toxinele.
Datorită cantității mari de fibre, nivelul zahărului și colesterolului din sânge scade, iar funcția intestinelor este normalizat.
Fulgile de ovăz conţin elemente esenţiale pentru imunitate: fier, zinc, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, care sunt responsabile şi pentru întreţinerea oaselor şi a ţesutului muscular.
Fibre echilibrează nivelul de grăsime din organism
Datorită structurii sale fibroase, fulgii de ovăz îmbunătățesc activitatea sistemului digestiv. Acest lucru joacă un rol în tratamentul bolilor tractului digestiv, a problemelor musculare și a tulburărilor de alimentație din cauza unei diete proaste sau nesănătoase.
Ovăzul are capacitatea de a echilibra nivelul zahărului din sânge. Acest lucru se realizează datorită structurii sale fibroase. Este potrivit pentru persoanele cu rezistență la insulină și diabet, notează sursa.